Excite

De Mexicaanse Margarita cocktail

De Margarita cocktail is een van oorsprong Mexicaans drankje. Het behoort tot de shortdrinks wat betekent dat je het geserveerd krijgt in een klein glas. Hierdoor is de alcoholconcentratie sterker dan wanneer je cocktails uit een longdrinkglas drinkt. De Margarita is een cocktail met tequila vermengd met limoen als basis.

Tequila en Margarita

Van oorsprong is het traditie om tequila als een shotje te drinken. Mexicanen deden traditiegetrouw hierbij zout op hun hand en beten in een limoenschijfje waarna ze een shotglas tequila achterover sloegen. Omdat deze manier van drinken niet erg elegant was, werd er de Margarita cocktail bedacht. Een Margarita is in feite een nette manier om tequila achterover te slaan. De Margarita cocktail heeft als basisingrediënten limoen, zout, tequila en sinaasappellikeur met als final touch ijsblokjes.

Hoe maak je een Margarita?

Voor een Margarita gebruik je een shortdrink glas. Doe in een bakje wat zout en smeer de rand van het Margarita glas in met limoensap. Dip het hierna in de zout waardoor je een zoutrandje om je glas krijgt. Vermeng in en cocktailshaker een borrelglas tequila en een half borrelglas triple sec. Voeg er kleine ijsblokjes of fijngestampt ijs aan toe en hussel het geheel goed door elkaar. Natuurlijk kun je ook alleen tequila gebruiken en de likeur vervangen door citroenlikeur. Schenk het geheel in het glas en garneer het met een limoenschijfje.

Margarita's combineren

Margarita's kunnen ook bereid worden met citroen of sinaasappelsap. Op die manier krijg je Margarita's in verschillende kleuren en met verschillende smaken. Heerlijk als je een keer wat anders wil.

Verliefd op de Margarita

De Margarita cocktail is een drankje dat alle smaaksensaties bezit die er bestaan. Zoet, zuur, bitter en zout. Bij de eerste slok zul je al helemaal weg zijn van de smaak en de beleving. Drink een Margarita cocktail daarom ook met beleid. Je hoeft niet zoals de tequila in een slok achterover te slaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021