Excite

Snelle, lekkere en makkelijke recepten

Als je niet zo veel ervaring hebt in de keuken, kan het nogal moeilijk zijn om wat lekkers op tafel te toveren. Gelukkig zijn er talloze makkelijke recepten, die je in een mum van tijd kunt bereiden. Hieronder vind je twee eenvoudige maar verrukkelijke recepten.

Pastasalade met kip, cherrytomaatjes en rucola

Ingrediënten

  • 300 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle of penne)
  • 350 gram kipfilet, in grove blokjes gesneden
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 100 ml caesar dressing
  • 60 gram rucola
  • 2 el groene pesto
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Voeg de blokjes kipfilet, olijfolie, pesto, peper en zout in een kom en meng alles goed door elkaar. Laat dit minstens een half uur intrekken. Kook in de tussentijd de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bak vervolgens de kipfilet in 1½ el olie op een laag vuur gaar. Snijd de cherrytomaatjes door de helft. Schep de pasta in een grote kom en voeg hier de kipfilet, cherrytomaatjes, caesar dressing en rucola toe. Meng alles goed door elkaar en verdeel de pastasalade over de borden.

Snelle kipcurry

Ingrediënten

  • 4 kipfilets, in blokjes
  • stukje verse gember, geraspt
  • 1 chilipeper, ontpit en in stukjes gesneden
  • 1 grote teen knoflook, geraspt
  • 2-3 el pindakaas
  • 1 klein bosje koriander
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 el canola olie

Bereidingswijze

Verhit de canola olie in een koekenpan en bak de blokjes kipfilet aan alle kanten lichtbruin. Hak de stengels van de koriander en houd wat bladeren apart. Voeg de geraspte gember, knoflook, chilipeper en de gesneden koriander toe. Roerbak het geheel 1 à 2 minuten. Voeg vervolgens de bouillon en de pindakaas toe en roer de yoghurt er doorheen. Laat het op laag vuur voor 8 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Serveer met basmatirijst en garneer met wat korianderblaadjes.

Eet smakelijk!

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017