Excite

Zo leer je makkelijk koken voor twee!

Meer is meestal lastiger, maar dat is niet het geval als het gaat om koken. Voor een gezin is het makkelijk koken; alle porties zijn daar bijna op afgestemd. Voor twee personen koken is een stuk lastiger. Daarom een paar recepten die makkelijk én heel lekker zijn. Bovendien houd je hier alleen wat van over als je dat zelf wilt.

Zoete omelet

Makkelijk te koken als lunch, maar met een broodje erbij ook prima te doen als avondeten: de zoete omelet. De ingrediënten:

  • 3 eierdooiers
  • 1 tl maizena
  • 1 tl bloem
  • 5 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • Boter
  • Jam
  • Optioneel: groenten/restjes die je graag op wilt maken

Bereidingswijze

Neem de eierdooiers en klop die met de suiker tot een luchtige massa. Roer vervolgens de bloem en de maizena erdoor. Klop nu de eiwitten stijf in een vetvrije kom en klop die door het mengsel. Verwarm wat boter in de pan en giet het mengsel erbij. Als je groenten of andere ingrediënten wilt toevoegen, dan kun je dat nu het beste doen. Bak de omelet in een minuut of 10 aan beide kanten goudgeel. Haal de omelet daarna uit de pan, vul ze met jam en rol hem dicht. Eet smakelijk!

Gewokte garnalen met spinazie

Heel gezond: vis én een ijzerhoudende groente. Dit lekkere gerecht is snel klaar om te eten. Je hebt er het volgende voor nodig:

  • 1 el komijnzaad
  • Verse spinazie
  • Grote garnalen (portie voor 2 personen)
  • 3 gepelde tomaten
  • Halve citroen
  • Teentje knoflook
  • Scheutje olijfolie

Bereidingswijze

Rooster de komijn in een pan zonder olie of boter. Voeg vervolgens een scheutje olijfolie toe. Was de spinazie en voeg deze toe. Snijd de tomaten in stukjes, pers de knoflook en voeg dit, met de garnalen, ook toe. Knijp vervolgens naar smaak nog een halve citroen uit. Laat alles goed doorbakken, terwijl je rustig blijft roeren. Na 20 minuutjes is je maaltijd klaar.

Eet smakelijk!

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017