Excite

Maandrecept: carnavalsbeignets

Het is weer carnavalstijd en daar horen natuurlijk lekkere zoetigheden bij. Probeer daarom dit recept voor carnavalsbeignets en je houdt je hossers tevreden!

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 2,5 dl melk
  • 15 gram verse gist
  • 4 eieren
  • 6 eetlepels Kirsch
  • frituurolie
  • 25 gram kaneelpoeder
  • 75 gram suiker
  • 100 gram boter

Bereidingswijze

Zeef ter voorbereiding eerst de bloem boven een kom. Verwarm vervolgens op een laag vuur de melk en los de gist op in de verwarmde melk. Meng vervolgens de melk met de gist door de bloem en roer 50 gram van de suiker door het mengsel. Voeg ook de boter en de Kirsch toe. Laat dit deeg ten slotte ongeveer een uur rusten.

Na een uur rusten kun je het deel uitrollen. Rol dit uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dikte. Snijd vervolgens vormpjes naar keuze uit het deeg en frituur deze. Laat de carnavalsbeignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze ten slotte met suiker en kaneelpoeder.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017