Excite

Leuke traktatie voor Pasen: chocolade crème eieren

In Engeland zijn ze er gek op, de Creme Eggs van het chocolademerk Cadbury. Het ziet eruit als een zachtgekookt eitje, met vloeibare dooier en een eierschaal van heerlijke chocolade. De chocolade crème eieren van Cadbury zijn helaas moeilijk verkrijgbaar in Nederland, maar met dit recept kun je ze met Pasen gewoon zelf maken.

Ingrediënten crème eieren

Het belangrijkste ingrediënt is een vloeibare glucosestroop. Bakmerk Dr. Oetker heeft er één in het assortiment, je kunt het vinden bij de betere kookwinkels. Je kunt ook golden syrup gebruiken. Voor dit recept heb je zo’n 170 gram nodig. Daarnaast:

  • 55 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur,
  • 1 theelepel vanille-extract,
  • 375 gram poedersuiker,
  • 2 theelepels water,
  • Een paar druppels gele voedselkleuring,
  • 200 gram (Cadbury) melkchocolade of pure chocolade in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Mix de glucose samen met boter en het vanille-extract. Voeg de poedersuiker toe met een theelepel water wanneer het glucosemengsel romig is. Mix de ingrediënten voorzichtig samen. Gebruik eventueel eerst een pollepel, zodat je niet onder de poedersuiker komt te zitten bij het mixen. Het is belangrijk dat de fondant niet te dun is, want het is de bedoeling dat je er de vulling van het eitje van kunt kneden. Gebruik dus eventueel nog meer poedersuiker, net zo lang tot je een pollepel rechtop in het beslag kunt laten staan zonder dat hij omvalt.

Eierdooiers maken

Nu is de vulling af. Neem ongeveer een derde apart en voeg de kleurstof er aan toe om de eierdooier te maken. Zet de twee vullingen nu tien minuten tot een halfuur in de diepvries om op te stijven. Gebruik een theelepel om dan de gele fondant in stukjes te verdelen en rol er kleine balletjes van. Leg ze op een stuk bakpapier. Doe hetzelfde met de witte fondant. Leg de balletjes eventueel nog even terug in de vriezer als ze te zacht zijn geworden.

Eieren maken

Maak een witte bal een beetje plat en vorm hem om een gele dooier heen. Kneed het fondant voorzichtig in de vorm van een ei. Stop de crème eieren weer even in de diepvries (of koelkast) en smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Om de chocolade crème eieren af te maken zet je ze op een satéprikker en haal ze door de chocolade, Zet de eieren even in een glas om de chocola te laten stollen. Haal het stokje uit de chocolade eieren en ze zijn klaar om op te eten!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021