Excite

Leren koken voor beginners en groentjes

Zou jij ook eens een heerlijke maaltijd willen bereiden in de keuken, maar worden er altijd rare gezichten getrokken als jij een keer hebt gekookt? Tijd voor een cursus " leren koken voor beginners ". Stroop je mouwen op en knoop je schort om. Tijd om eens serieus aan de slag te gaan. Lees deze tips en richtlijnen en verander jezelf in een ware keukenprins(es).

Veiligheid eerst

Zorg dat je altijd zo veilig mogelijk te werk gaat. Als je van plan bent te gaan koken, moet je niet verwachten dat je zomaar even ondertussen nog iets anders kunt doen. Voor je het weet, ben je je pannetjes in de keuken helemaal vergeten, met alle gevolgen van dien.

Gebruik alleen ovenwanten en geen handdoek als je een pan van het vuur wilt halen. Je kunt wel een handdoek gebruiken als het vuur op het fornuis helemaal uit staat. Het kan zijn dat je handdoek vlam vat zonder dat je het in de gaten hebt.

Wees ook voorzichtig met het gebruik van een mes. Denk niet dat je binnen een dag zult kunnen snijden als een chef-kok. Daarvoor heb je veel oefening en ervaring nodig. Wees zuinig op je vingers.

Simpele recepten

Er zijn genoeg sites op het web waar je als beginner recepten kunt vinden waar je al voorzichtig mee kunt beginnen. Bekijk de site van Dr. Oetker eens. Die site bevat een heleboel leuke gerechten, allemaal zijn ze voorzien van een moeilijkheidsgraad. Zoek dat ene recept met de laagste moeilijkheidsgraad en begin. Bekijk ook de site jannekes.nl. Een simpele site, maar de meeste basisrecepten staan erop.

Wat ook aan te raden is, is om te beginnen met kinderrecepten. Ze zijn makkelijk te maken en meestal ook superleuk. Heb je een klein broertjes of zusje, zoon of dochter, vraag ze dan om gezellig mee te doen. Jong geleerd is oud gedaan. Hiermee help je jezelf en het kindje dat komt helpen. Veel plezier en nog meer succes!

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021