Excite

Zo kun je leren koken

Er zijn maar weinig mensen die nooit leren koken. Als je nooit leert koken, dan zul je waarschijnlijk óf vrij ongezond eten, óf heel veel geld kwijt zijn in de supermarkt, óf heel aardige ouders/vrienden/familie hebben. Omdat het niet prettig is om altijd van een ander afhankelijk te zijn en het net zo leuk is om zelf te leren koken, geven wij je een aantal tips.

Volg een cursus

De makkelijkste manier om te leren koken is door een cursus te volgen. Dit kan regelmatig via de Volksuniversiteit, die in praktisch elke provincie te vinden is. Ook kun je online een cursus volgen, bijvoorbeeld via SimpelKoken.nl. Hier vind je ook allerlei tips die je kunnen helpen.

Lees boeken

Een andere manier om je kookvaardigheden te verbeteren, is door boeken te lezen. In de bibliotheek vind je vaak verschillende kookboeken. Concentreer je eerst op de basisvaardigheden, zoals het koken van aardappels, groenten en rijst en het klaarmaken van vlees. Exotische gerechten samenstellen, komt later wel.

Oefen veel

Oefening baart kunst. Ook met koken is het vooral een kwestie van veel oefenen. Nu scheelt het dat je iedere dag moet eten; je kunt dus elke dag weer een poging wagen. Begin altijd met vrij eenvoudige dingen en probeer het aantal ingrediënten te beperken. Zet het vuur nooit heel hoog en blijf zoveel mogelijk in de keuken. Op die manier kan bijna nooit iets mislukken. Zodra je wat beter weet hoe snel dingen klaar zijn, kun je het vuur eens wat hoger zetten of tijdens het koken ook wat anders doen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021