Excite

Lekkere vegetarische recepten zijn ook gezond

Lekker koken zonder één gram vis of vlees. Velen zich steeds meer tot het vegetarisme aangetrokken. Maar hoe zien lekkere vegetarische recepten er dan wel uit?

Lekkere vegetarische recepten

De vegetarische keuken is geëvolueerd tot een volwaardige keuken en bied je een gezond, evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon. Het aanbod van lekkere vegetarische recepten is dan ook zeer uitgebreid. We geven je hier een aantal.

Vegetarische vol-au-vent

Ingrediënten (twee personen)

  • 500 gram champignons
  • roux
  • quornblokjes
  • water
  • bakboter
  • kruiden

Bereidingswijze

Bak de quornblokjes aan en breng ze op smaak met de kruiden. Meng een deel water met een deel roux voor het verkrijgen van de saus. Bak de champignons en meng ze met het kookvocht, de saus en de quorn. Breng op smaak met peper en zout.

Vegetarische groententaart

Ingrediënten (twee personen)

  • 1 paprika
  • 2 eieren
  • bladerdeeg
  • bakboter
  • 120 gram geraspte kaas
  • een ui
  • een potje Mexicano
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Vet de taartvorm in met boter. Vul deze daarna met het bladerdeeg en prik de laagjes voorzichtig door voor een krokante groententaart. Smeer het potje Mexicano over de bladerdeeg. Voeg er de opgeklopte eieren, peper en zout aan toe. Schik de paprikareepjes en bestrooi met de kaas. Plaats de schotel gedurende 25 minuten in de oven op 200 graden.

Krulletjespasta met groenten- kaassaus

Ingrediënten

  • 150 gram pasta
  • 200 gram wokgroenten
  • Italiaanse kruiden
  • blikje tomatensaus
  • olijfolie
  • een teentje knoflook
  • 100 gram vegetarische balletjes
  • 75 gram gemalen kaas

Bereidingswijze

Kook de pasta. Verhit ondertussen de olie in de pan en roerbak de groenten gedurende 8 minuten. Voeg er de knoflook, Italiaanse kruiden, de vegetarische balletjes en de tomatensaus aan toe. Laat de saus al roerend koken. Breng het geheel eventueel op smaak met peper, zout en kaas.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017