Excite

Lekkere recepten voor hartige koekjes

Recepten voor koekjes zijn er genoeg. In dit artikel lees je het recept voor de perfecte aardappelkoekjes; zacht van binnen en krokant van buiten. Daarnaast is er nog een heerlijk en simpel recept voor krabkoekjes; koekjes om je vingers bij af te likken.

Aardappelkoekjes

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen (geschild en geraspt met een kaasrasper)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • een beetje peper
  • cayennepeper
  • zout

Bereidingswijze

Neem een grote kom en vul deze met ijskoud water. Rasp de aardappelen direct boven de kom met water. Laat de geraspte aardappelen in het water liggen voor ongeveer 20 tot 30 min. Zorg dat er voldoende water is om de aardappelen te bedekken.

In een andere kom meng je de eieren, de bloem, peper, zout en cayennepeper (naar smaak) tot een glad papje.

Laat de aardappel een beetje uitlekken in een vergiet. Druk ze vervolgens goed aan om zo veel mogelijk vocht weg te drukken. Eventueel kun je ze drogen met wat keukenpapier. De geraspte aardappel moet zo min mogelijk vocht bevatten. Als de geraspte aardappel droog is doe je de aardappel weer terug in een grote kom.

Voeg nu het ei-bloem papje, dat je eerder hebt gemaakt, toe aan je aardappel en roer tot alles goed is gemixt.

In een koekenpan met een dikke bodem giet je een klein beetje zonnebloemenolie en wanneer de olie voldoende heet is, kun je de aardappelkoekjes bakken. Schep met een lepel een beetje van het aardappelmengsel in de koekenpan en maak ze plat. Bak ze goudbruin.

Serveer met wat gerookte zalm en een beetje sla.

Krabkoekjes

Ingrediënten

  • 500 gram krabvlees (vers)
  • 8 crackers
  • 1 geklopt ei
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/4 theelepel worcestersaus
  • zout
  • paneermeel

Bereidingswijze

Zorg dat je echt verse krab gebruikt voor dit recept en laat het vlees het liefst ook zo grof mogelijk.

In een kommetjes verkruimel je de crackers en mix je deze met het ei, mayonaise, mosterd en worcestersaus tot een glad beslag. Vergeet ook het zout niet.

Giet je beslag over het krabvlees en mix voorzichtig tot al het krabvlees is bedekt met het beslag. Vorm nu kleine hamburgertjes met het krabvlees en bedek deze met de paneermeel. Bak ze in een klein beetje boter tot ze goudbruin zijn.

Smakelijk eten!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017