Excite

Lekkere pasta: de recepten

Lekkere pasta: dat zijn recepten voor elke gelegenheid. Deze recepten zijn makkelijk te bereiden en overheerlijk. Wie zegt dat je lang in de keuken moet staan voor een heerlijk gerecht? Koken hoeft niet moeilijk te zijn, als je maar weet wat je doet. En wij gaan je hier stap voor stap uitleggen wat je moet doen. Veel succes.

Spaghetti Aglio e Olio

Dit is een bekend Italiaans recept. Het betekent spaghetti met knoflook en olie.

Ingrediënten

  • 6 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels peterselie
  • 150 ml olijfolie van een goede kwaliteit.
  • parmezaanse kaas
  • spaghetti
  • zout

Bereidingswijze

Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes en hak de peterselie fijn. Zet een pan met water klaar om er je spaghetti in te koken. We beginnen eerst met de knoflook. Giet je olijfolie in een nog koude koekenpan. Zet je fornuis op een matig hoog vuur en voeg de plakjes knoflook toe. Als het water voor de spaghetti begint te koken voeg je de spaghetti toe en kook deze gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Zodra de knoflook begint te bakken zet je het vuur zo laag mogelijk. Blijf de knoflook roeren tot deze goudbruin kleurt. Zet het vuur uit en schep met een soeplepel wat van je pastawater over je knoflook. Dit zorgt ervoor dat de knoflook niet doorbakt en verbrandt. Giet de gekookte spaghetti af en dien deze op in een groot bord. Giet nu de olie met knoflook over je spaghetti. Voeg zout, Parmezaanse kaas en peterselie toe en mix het geheel, bestrooi nog met wat Parmezaanse kaas en dien het geheel op.

Pollo Fettuccine Alfredo

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 kommen kipbouillon
  • 400 gram fettuccine
  • 2 kommen Parmezaanse kaas
  • een beetje peterselie
  • 2 eidooiers
  • 3 teentjes knoflook ( geraspt)
  • zout
  • peper
  • 200 ml room

Bereidingswijze

Zet de kipfilet in een pannetje met 2 kommen kipbouillon op een laag vuurtje. Dek nu het pannetje af en laat de kipfilet koken voor 5 minuten. Draai vervolgens de kipfilet om en laat ze nog eens voor 5 minuten koken. Zet het vuur af en laat je de kipfilet rusten voor 15 minuten met de deksel op de pan. Snijd vervolgens de kipfilet in plakjes van ongeveer halve centimeter dik. Zet intussen een pan met water op voor de fettuccine. Neem je pannetje met de kipbouillon en kook deze tot er nog maar ongeveer 1 kom kipbouillon over is. Voeg nu de knoflook, wat peper en de room toe en laat het geheel op het vuur tot het net aan de kook wil komen en doe dan het vuur uit. Neem de 2 eidooiers en voeg hier 2 eetlepels van de kipbouillon-room aan toe en roer goed. Herhaal dit 3 keer tot de eidooiers warm zijn en voeg dan je eidooiers aan je kippenbouillon-room toe. Kook de fettuccine iets korter dan aangegeven. Giet nu je saus over je fettuccine samen met de kipfilet, peterselie en de Parmezaanse kaas. Roer het geheel goed en laat het nog 3 minuten rusten alvorens het op te dienen. Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017