Excite

Lekkere dipsaus voor de chips

Met een speciale gelegenheid is het leuk om de borrel op te fleuren met een lekkere dipsaus voor bij chips. Zo is het net wat leuker dan de gewone zak chips op vrijdagavond. De meeste dipsauzen smaken het best op neutrale chips met alleen wat zeezout. Natuurlijk kun je ook speciaal een dipsaus maken die past bij een van de vele soorten chips uit de supermarkt. Zo is een barbecuesaus op basis van tomaat heerlijk bij een chips met grillsmaak.

Frisse basilicum-yoghurt dipsaus

Deze dipsaus voor chips past perfect bij een mediterraans geïnspireerde borrel. Voor deze frisse basilicum-yoghurt dip heb je nodig:

  • 30 gram fijngesneden basilicum
  • teentje knoflook, uitgeperst
  • eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 ml yoghurt, liefst magere
Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Whiskey dipsaus met ketchup

Ketchup is de ideale basis voor een dipsaus, omdat het al veel smaak bevat. Voor een wkiskey dipsaus met ketchup heb je nodig:

  • 3 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels halvanaise of mayonaise
  • 3 eetlepels crème fraiche
  • 1,5 eetlepel whiskey
  • 2 theelepels chilisaus of een beetje sambal
Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Ketchup en friet

Eet jij je ketchup liever met friet? Een groep slimme jongens hebben de standaard papieren bakjes in de fastfoodrestaurants aangepast, waardoor je nog gemakkelijker kunt dippen in de ketchup. Bekijk hier de video.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017