Excite

Lekker makkelijk: mie met gehakt en courgette

Heb je een luie dag? En heb je geen zin om een maaltijd te bereiden voor lange tijd? Probeer dan dit recept voor mie met gehaktballetjes en courgette. Fijn voedzaam en snel klaar.

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 2 eieren
  • 250 gram eiermie
  • 1 courgette
  • 1 lente-ui
  • 4 eetlepels paneermeel of broodkruimels
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • Bakje rode currypasta
  • Wokolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl volle yoghurt

Bereidingswijze

Hak ten eerste de cashewnootjes in fijne stukjes en snijd de courgette en lente-ui in blokjes en ringetjes.

Kook de mie in voldoende water beetgaar. Vermeng het gehakt, de stukjes cashewnoten, eieren en het paneermeel en maak hiervan kleine gehaktballetjes.

Schenk een scheutje wokolie in een wok en leg de gehaktballetjes en de rode currypasta in de pan. Bak de gehaktballetjes dusdanig dat ze rondom bruin zijn.

Voeg dan de courgette en lente-ui toe en laat deze nog een paar minuten meegaren. Giet dan de bouillon bij de rest en laat het geheel een paar minuten sudderen. Voeg ten slotte de bloem, kerriepoeder en yoghurt toe. Roer het geheel goed door en verwarm het voor een resterende 5 minuten.

Vermeng de mie en de saus met elkaar en serveer direct.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017