Excite

Lekker, gezond en goedkoop koken

Onbewust geven veel mensen een behoorlijk deel van hun salaris uit aan eten. En hoewel het zeker belangrijk is om lekker te eten, is het niet zo dat lekker eten altijd duur moet zijn. Je kunt ook prima goedkoop koken én gezond en lekker eten. Wij geven een aantal tips.

Doe meer 'from scratch'

Kijk eens kritisch naar wat in je mandje ligt. Waarschijnlijk zit er nogal wat gemaksvoer bij. Goedkoop koken, begint bij goedkoop boodschappen doen. Verdiep je eens wat meer in recepten en probeer meer 'from scratch' te maken, oftewel: helemaal zelf. Pasta kun je bijvoorbeeld prima zelf maken, evenals een bodem voor een pizza of een hartige taart. En wist je dat je op internet ook gewoon recepten kunt vinden van mixen voor bijvoorbeeld spaghetti? Voor een mix in een pakje betaal je misschien een euro, terwijl je voor een zelfgemaakte mix niet meer dan € 0,25 betaalt. Als je regelmatig spaghetti (of iets anders met een mix) eet, kan het verschil tussen zelf maken en kant en klaar kopen flink oplopen, terwijl zelf maken in de meeste gevallen ook niet zoveel tijd kost.

Kook volgens het seizoen

Een andere manier om goedkoop te koken is door aanbiedingen in de gaten te houden. Voor groenten en fruit geldt meestal: wat in het seizoen is, is voordelig. Uiteraard is de keuze van winkel ook nog van belang: bij een LIDL zijn groenten veel voordeliger dan bij Albert Heijn. Soms kan bij de boer kopen nog goedkoper zijn en dat is nog heerlijk vers ook. Sla flink in als het goedkoop is en je kunt het in de vriezer bewaren; dan heb je later ook nog volop goedkope ingrediënten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021