Excite

Leeuw op je bord

Word je ook zo moe van steeds maar hetzelfde geserveerd krijgen bij restaurants? Toe aan iets nieuws? Wat dacht je van een lekker stukje Afrikaans wild verwerkt in een taco? Maar dan niet dat ‘gewone’ vlees zoals gazelle of antilope, maar een stukje ‘king of the jungle’. Leeuwenvlees!

Hoewel het klinkt als een grap, kan je het echt eten. Als je tenminste een ticket boekt naar de stad Tuscon in de Amerikaanse staat Arizona. Daar kan je bij restaurant Boca Tacos y Tequila je tanden zetten in deze indrukwekkende katachtige.

Het is overigens niet zo dat leeuw op de vaste menukaart prijkt. Het bijzondere gerecht wordt geserveerd vanaf 16 februari, en je moet van tevoren boeken. Volgens eigenaar Bryan Mazon heeft hij al een aantal bestellingen binnen.

Het restaurant staat erom bekend dat ze elke woensdag iets exotisch op het menu hebben. Eerder al kookte Mazon met python, alligator, eland, kangoeroe, ratelslang en schildpad.

Je zou denken dat het verboden is om leeuw aan te bieden, maar volgens de Amerikaanse voedsel- en Warenautoriteit is leeuw geen beschermde diersoort en mag het dus verhandeld worden.

Volgens de Arizona Daily Star kost een exotische taco gemiddeld tussen de €2,50 en €3,50. Leeuw is iets duurder, maar voor €6,50 ook zeker niet te versmaden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker cookipediachef

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021