Excite

Kruidige pompoenmix: Pumpkin Spice

Ben je op zoek naar dé smaak van de herfst? Probeer deze kruidige pompoenmix. De zogenaamde Pumpkin Spice is razend populair in Noord-Amerika. Daar wordt de kruidenmix gebruikt in onder meer pompoenpuree, pompoentaarten, muffins en stoofschotels. Pumpkin Spice heeft iets weg van onze speculaaskruiden, maar zijn iets pittiger of ‘hartiger’ dan de smaak van onze winterse koekjes.

Pumpkin Spice recept

Een populair Amerikaans cadeau in deze tijd van het jaar is dan ook een huisgemaakte Pumpkin Spice. De kruidenmix bestaat gewoonlijk uit vier verschillende kruiden, in verhoudingen naar eigen smaak. Wij geven je een populaire suggestie, die voldoende is voor een klein potje van je eigen Pumpkin Spice:

  • • 4 theelepels gemalen kaneel
  • • 2 theelepels gemalen gedroogde gember
  • • 1 theelepel piment
  • • 1 theelepel nootmuskaat

Pumpkin Spice Latte

Ken je de Pumpkin Spice vooral van de koffieketen Starbucks? Dat is niet gek, want de Pumpkin Spice latte is een erg populair drankje. Voor een Pumpkin Spice latte van Starbucks gebruikt de koffieretailer een speciale suikersiroop. Die Pumpkin Spice siroop is absoluut niet verkrijgbaar buiten de Starbucks winkels, maar wij hebben een recept waarmee je de bijzondere smaak heel goed kunt benaderen! Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • • 500 milliliter water
  • • 300 gram suiker
  • • 110 gram bruine suiker
  • • theelepel gemalen kaneel of 4-5 stokjes kaneel
  • • halve theelepel nootmuskaat
  • • halve theelepel gemalen gedroogde gember
  • • afgestreken halve theelepel hele kruidnagels
  • • 4 volle eetlepels gemalen gekookte pompoenpuree

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een klein pannetje en verwarm op een laag gas. Blijf constant roeren totdat alle suiker is opgelost in het water. Dat proces duurt ongeveer 5 tot 6 minuten. Zorg dat het mengsel niet gaat koken. Steriliseer ondertussen een flesje voor de siroop. Zet er een trechter in en hou een fijne zeef bij de hand. Giet het kruidige mengsel door de zeef in de fles als alle suiker is opgelost. De latte maak je met en klein scheutje siroop, gemend met een espresso en warme melk. De zelfgemaakte siroop blijft ongeveer twee weken goed. Wel even schudden voor gebruik, want de kruiden zullen na verloop van tijd naar boven drijven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017