Excite

Heerlijke koud buffet recepten

Koud buffet recepten

Wat is er nou leuker dan zelf je gerechten te maken tijdens een koud buffet? Er zijn talloze recepten voor een koud buffet en de smaken zijn echt heerlijk.

Recept voor koude aardappelpuree

Schil was en kook aardappelen. Pureer ze daarna en voeg er behoorlijk wat gesneden bieslook bij. Doe er ook azijn, mosterd, zout, nootmuskaat en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat het afkoelen. Voeg wanneer het is afgekoeld mayonaise toe. Pas op dat je niet teveel mayonaise gebruikt. Voeg ook nog wat peterselie toe. Nu heb je een heerlijke koude aardappelpuree.

Koude pastasalade

Kook pasta en laat het afkoelen. Meng daarna drie eetlepels mayonaise met 3 eetlepels pesto en breng het op smaak met zout en peper. Voeg nu gesneden paprika en gesneden gekookte eieren en twee blikjes tonijn toe. Meng alles vervolgens met de pasta en bewaar het een tijdje in de koelkast, zodat het goed zal afkoelen.

Meer recepten?

Het is logisch dat er natuurlijk nog veel meer recepten zijn voor een koud buffet. Je kunt de recepten in boeken vinden. Er zijn talloze kookboeken vol met lekkere koud buffet recepten. Ook op internet zijn er allerlei websites met recepten voor een koud buffet. Onthoud dat koken een manier van creatief zijn is. Je hoeft de recepten dus niet precies te volgen. Het is altijd mogelijk om iets toe te voegen wat je lekker vindt. Soms staan er dingen die je niet lekker vindt. Dit kun je gemakkelijk vervangen door iets wat wel lekker is. Wees creatief en maak er iets moois (en lekkers!) van.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020