Excite

Kokoswater: waar te koop?

Het is supergezond en een echte trend op de voedselmarkt: kokoswater. Maar waar is het te koop? De tropische verwenner komt gelukkig steeds vaker voor in het assortiment van de ‘gewone’ supermarkt. Niet te verwarren met kokosmelk: kokoswater is een licht doorzichtige vloeistof uit de jonge kokosnoot. En het is makkelijk te verkrijgen nu grote merken een kokoswater steeds vaker opnemen in hun vaste assortiment.

Merken kokoswater

Kokoswater is de afgelopen maanden enorm in populariteit toegenomen. Niet zo gek, want het verfrissende drankje is laag in calorieën, hoog in onder andere kalium én een super dorstlesser. Het gevolg is dat grote merken, verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, hun eigen kokoswater op de markt hebben gebracht. Deze merken kokoswater zijn betaalbaar en gewoon te koop bij bijvoorbeeld de Albert Heijn en de Jumbo:

  • • Van Healthy People: kokoswater met ananas, en kokoswater met mango.
  • • Van Hero: kokoswater met witte druif en limoen, en kokoswater met ananas.
  • • Van Vita Coco: kokoswater puur en vier soorten kokoswater met fruit: perzik en mango, passievrucht, ananas of açai en granaatappel. Dit merk kokoswater is tevens te koop bij winkels als Marqt en De Tuinen.

Biologisch kokoswater

Een populair merk kokoswater is Biologisch Kokoswater van de healthfoods producent Wistenburg. Het product wordt ook verkocht als Omega&More kokoswater. De verpakking is opvallend oranje en blauw, en wordt verkocht in literpakken die wat weg hebben van melkpakken. Dit biologisch kokoswater is te koop bij natuurvoedingswinkels, reform- en speciaalzaken, zoals de Ekoplaza en de Marqt. Houd ook de supermarkt in de gaten, want binnenkort zou Omega&More kokoswater ook hier te vinden moeten zijn.

Een tweede biologisch merk kokoswater is Coco Juice pure organic coconut juice van Dr. Martins Spring Juice. Dit Oostenrijkse merk verkoop hun kokoswater in handige kartonnen meeneemverpakking, maar ook in literpakken en glazen flessen. Het is te koop bij natuurwinkels en in de online shop van het merk.

Vers kokoswater kopen

Vers kokoswaterkopen doe je maar op één plaats: de markt. Vooral in grote steden is er meestal wel een kraam te vinden die ter plekke een kokosnoot voor je open slaat, zodat je vers kokoswater kunt tappen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021