Excite

Lekker koken zonder koolhydraten

Als je gewoon kookt, krijg je als het goed is al je voedingsstoffen binnen. Maar als je af en toe ook wat snackt en soms wat extra opschept, dan zul je al snel merken dat je wat zwaarder wordt. Als dat je dwars gaat zitten, dan is (een poosje) koken zonder koolhydraten misschien wel wat voor je. Wij geven vast een aantal handige tips.

Waarom zonder koolhydraten?

Waarom zou je koken zonder koolhydraten? Omdat je dan vrij gemakkelijk gewicht kunt verliezen. Als je geen koolhydraten eet, dan betekent dat dat je dus bijvoorbeeld maar weinig brood, pasta, rijst en aardappelen kunt eten. Wat je aan koolhydraten mist, vul je weer aan met eiwitten, die onder meer in vis en vlees zitten. Door minder koolhydraten te eten, krijg je minder energie binnen en moet je lichaam voor energie je vetvoorraden aanspreken. Je gaat pas dan dus echt vet verbranden.

Hoe werkt het?

Koken zonder koolhydraten vraagt even om een aanpassing, maar is goed vol te houden. Je hebt namelijk bijna geen hongergevoel, terwijl je toch veel minder calorieën binnen krijgt. Volgens dit dieet concentreer je je vooral op het eten van vlees, vis, eieren, groenten (maar dan wel zoveel mogelijk zonder zetmeel) en gevogelte. Je kunt wel brood eten, maar ga dan voor brood van rogge, spelt, boekweit of haver.

Recepten zoeken

Lijkt het je wat en wil je weten wat je allemaal kunt maken aan koolhydraatvrije maaltijden? Online kun je veel recepten vinden, bijvoorbeeld via Smulweb.nl. Zoek ook eens op Atkins of South Beach recepten; die zijn ook gebaseerd op een koolhydraatvrij eetpatroon.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017