Excite

Koken voor je kinderen

Koppig duwt je kind zijn bord weg en begint je uitdagend aan te kijken. Voor de zoveelste keer is je kind het niet eens met de keuze van het menu. Koken voor kinderen is een ware klus voor veel ouders. Wanhopig probeer je je kind toch een hapje van het eten te geven, wat de situatie alleen maar erger maakt. Dit hoeft niet langer zo door te gaan. Wij hebben leuke tips die er voor zorgen dat je kind groenten gaat eten. Ongelooflijk, niet?

Schillen, pellen, wassen

Laat je kinderen helpen in de keuken. Er is altijd wel een klein klusje dat ze aan kunnen. Een ui schillen of de bloemkool wassen. Laat ze kennis maken met de groenten. Laat ze experimenteren en uitproberen. Hoe vaker ze in contact zullen komen met de groenten, hoe meer kans je hebt dat ze ervan zullen eten. Reken dus niet op instant succes, maar zie het meer als een groeiproces. Het is immers alleen logisch dat je kind zijn eten sneller opeet als hij weet wat er gekookt is. En ze zullen het nog leuker vinden als ze hebben meegeholpen, met een grotere kans dat ze hun bordje leeg eten.

Pureren

Heeft je kind echt geen zin in al die groenten dan pak je het anders aan. Schaf een blender aan, want dat wordt je beste vriend. Gooi wat paprika's, uien en tomaten in de blender en pureren maar. Kook je groentensmoothie in wat olijfolie met wat kruiden en een eetlepel tomatenpuree, en je hebt een heerlijke pastasaus. Bak wat gezonde gehaktballetjes door geraspte courgette door je gehakt te mixen. Gegarandeerd succes, en de kinderen merken er niets van. Zo kun je eindeloos doorgaan. Denk vooral aan soep. Soep is perfect om allerlei soorten groenten in te pureren. met wat lettertjesvermicelli en heerlijk smullen zullen ze. En niet alleen de kinderen. Veel succes!

 

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021