Excite

Koken voor beginners: een aantal handige tips

Heb jij ook wel eens het gevoel dat iedereen kan koken en dat jij die lessen in koken voor beginners gemist hebt? Dan hoef je je geen zorgen te maken, het is immers nooit te laat om te leren en met deze tips kun jij ook leren koken!

Tip 1: Hou je aan de kooktijd

De belangrijkste tip in elke cursus koken voor beginners: er is niet één kooktijd voor bijvoorbeeld aardappelen en groenten. Elk product heeft een eigen kooktijd. Zoek die op (kan op internet, maar ook in kookboeken) en hou je daaraan. Na verloop van tijd lukt het je zeker die kooktijden te onthouden en kost het je geen moeite meer.

Tip 2: Beperk het aantal ingrediënten

Je bent misschien geneigd om zoveel mogelijk ingrediënten bij elkaar te gooien, om zo tot wat lekkers te komen. Nergens voor nodig. De meeste gerechten kunnen met maximaal vijf ingrediënten gemaakt worden. Bijkomend voordeel: des te minder ingrediënten, des te minder kans op een foutje.

Tip 3: Zet het vuur niet te hoog

Veel beginnende koks zetten het vuur direct vrij hoog. Dat kun je beter niet doen, want wat je dan aan het bakken of koken bent, wordt ongelijk gaar. Bovendien moet je er echt bovenop blijven staan, anders zit je binnen no time met aangekoekte pannen.

Tip 4: Werk hygiënisch

Het heeft misschien niet zoveel met het eindproduct te maken, maar het is wel belangrijk: hygiënisch werken. Hanteer aparte messen en snijblokken voor vlees/kip en groenten en verschoon tenminste dagelijks je vaatdoekjes. Zo voorkom je dat jij (of je gasten) in de keuken iets oplopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020