Excite

Gezellig en veilig koken met de kids

Koken met de kids is niet alleen gezellig, het is ook nog nuttig. Je werk gaat vaak wat sneller én je leert al op jonge leeftijd dat het leuk is om te koken. Dat, plus de vaardigheden die je ze nu al bijbrengt, is iets waar ze later ook nog veel plezier van zullen hebben.

Veiligheid is belangrijk

Afhankelijk van hoe oud je kinderen zijn, is het belangrijk dat je tijdens het koken met de kids goed let op veiligheid. Geef iedereen een schort en wees duidelijk in de taken die iedereen heeft. Geef goed aan wanneer ze ergens vanaf moeten blijven en zeg ook waarom dit is, bijvoorbeeld omdat het heet is. Kunnen je kinderen niet goed bij het aanrecht? Zorg dan voor een krukje.

Lekkere recepten

Als je kookt met de kinderen, begin je natuurlijk met eenvoudige recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van pannenkoeken? Of een makkelijke soep? Kies iets dat iedereen lekker vindt, dan hebben jullie daarna nog eens een keer plezier van het werk. Gerechten en hapjes die het ook vaak goed doen zijn popcorn, poffertjes, tosti's en taart of koekjes.

Opruimen

Je zou er misschien niet bij stil staan, maar ook het opruimen hoort natuurlijk bij het koken. Doe dat dus ook samen. Zo leer je je kinderen precies waar alles staat en scheelt het je uiteindelijk veel tijd. Als er namelijk tijdens de eerste kooksessie veel rommel gemaakt is en het dus lang duurt voor alles opgeruimd is, dan wordt daar meestal de volgende keren ineens veel beter op gelet!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021