Excite

Koken met bier

Koken met bier klinkt misschien wat vreemd, maar je kunt heerlijke gerechten maken wanneer je er bier aan toevoegt. Ontdek zelf ook wat de mogelijkheden zijn en hoe bier prima kan worden gebruikt in de keuken! Er zijn talloze recepten te vinden, die allen een bijzondere en goede smaak hebben.

Koken met bier: recepten

Koken met bier is apart, maar ook erg lekker. De onderstaande recepten zijn voorbeelden die met bier worden bereid.

Zuurkool gestoofd in witbier

Hiervoor heb je zuurkool en aardappelen nodig. Deze doe je in een pan, gevuld met een flesje witbier. Het geheel laat je nu goed stoven tot alles goed gaat is. Daarna stamp je alles en roer je het door elkaar. Je kunt deze zuurkool serveren met een rookworst of een stuk vis.

Stoofpot met bokbier

Hiervoor heb je rundvlees (gesneden in blokjes), tomaat, ui, perzik, tijm, zout en peper nodig. Ook heb je een flesje bokbier nodig. Het rundvlees kruid je naar smaak en bak je goed. Daarna voeg je de ui, tomaat en perzik toe. Je laat dit geheel stoven in het bokbier. Indien er meer nodig is, voeg je meer bokbier toe. Het geheel laat je twee tot drie uur stoven. Daarna kun je het serveren met gebakken aardappels en een salade.

Zeebaars in saus van witbier

Marineer de zeebaars met rasp van sinaasappelschil en limoen. Kruid het koriander en zout. De vis moet 30-40 minuten in de oven op 50 graden. Voor de saus fruit je een uitje. Voeg nu 1,5 dl visbouillon en 1,5 dl kippenbouillon toe. Kook de mix goed en voeg daarna een paar scheppen slagroom toe. Voeg nu nog een scheutje witbier toe en kruid het met wat peper en zout.

Eet smakelijk!

Dit zijn slechts drie recepten, maar er zijn natuurlijk nog meer gerechten te vinden waarbij bier wordt gebruikt. Zelf kun je ook experimenteren met bier. Je kunt er sowieso goed mee stoven en het kan ook prima in een saus worden gebruikt. Succes met het koken met bier. Laat je vrienden en familie versteld staan van je kookkunsten!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021