Excite

Koffiekoeken bakken: pecan cookies

Koningin Maximá zei het al: in Nederland hoort een koekje bij de koffie. De koffiekoeken van dit recept zijn snel klaar en lekker bij zowel de koffie als de thee: pecan cookies.

Ingrediënten pecan cookies

Voor deze pecan cookies heb je nodig:

  • • 160 gram bloem
  • • 120 gram hele zachte roomboter
  • • 1 ei
  • • 90 gram kristalsuiker
  • • 90 gram donkere basterdsuiker
  • • 100 gram pecannoten, in grove stukken gehakt

Bereidingswijze pecan cookies

Dit recept is voldoende voor 12 overheerlijke koffiekoeken met pecannoten, een karamelsmaak en een fijne chewy bite.

  • • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • • Doe de roomboter in een kom en meng het met de suiker tot een egale, luchtige massa. Roer dan het ei door het mengsel.
  • • Zeef eventueel de bloem en voeg roer deze lepel voor lepel door het botermengsel, tot er een egaal deeg ontstaat. Roer dan de grof gehakte pecannoten erdoor.
  • • Leg een groot stuk bakpapier op een bakplaat. Met een grote lepel maak je twaalf bolletjes van het deeg, die je op het bakpapier plaatst. Zorg voor flink veel ruimte tussen de bolletjes: het deeg loopt erg uit tijdens het bakken!
  • • Plaats de bakplaat nu in de oven en bak de koekjes in een kwartiertje goudbruin en gaar. Verplaats ze naar een rek om nog een half uur tot een uur af te koelen.

Koekjes bij een high tea

De pecan cookies zijn het lekkerst op de dag dat je ze hebt gebakken. Omdat de karamelachtige smaak van deze koekjes ook perfect past bij een high tea, is er ook helemaal geen reden om ze langer dan een dag te laten liggen.

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer koffiekoeken maken? Lees hier het recept voor heerlijke roomboterkoeken met amandel, net zo makkelijk en snel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017