Excite

Lekkere koekjes bakken: een recept voor chocoladekoekjes

Bak eens lekkere chocoladekoekjes. Niet moeilijk om te maken en bovendien heel leuk om te doen. Koekjes bakken met een recept is het gemakkelijkst. Lees hieronder het recept voor de chocoladekoekjes. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram boter
  • 75 gram rietsuiker
  • 1 ei
  • 3 el cacaopoederbloem om te bestuiven

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Uitsteekvormen
  • Kom

Werkwijze

Doe het bakmeel, de boter, de suiker, het ei, het cacaopoeder en een mespunt zout bij elkaar in een kom. Kneed dit tot een soepel deeg wordt. Laat het deeg vervolgens 30 minuten in de koelkast staan.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Na 30 minuten haal je het deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond. Dit kan het aanrecht zijn, maar ook een snijplank. Zorg ervoor dat het deeg 1 tot 2 centimeter dik is en steek de vormen uit.

Bekleed de bakplaat met een goed vel bakpapier. Leg de koekjes op een bakplaat. Bak vervolgens de koekjes in 12 tot 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze helemaal afkoelen.

Koekjes versieren

Hierna kun je de koekjes versieren met bijvoorbeeld fondant of marsepein. Dit is te koop in bak- en kookwinkels, maar ook bij Jamin en Xenos.

Paaskoekjes

Deze chocoladekoekjes kun je natuurlijk altijd opsmikkelen. Maar ze zijn ook erg leuk om te maken voor bijvoorbeeld Pasen. Dan kun je ze samen met de kinderen bakken. Gebruik dan uitsteekvormen in de vorm van de paashaas. Gebruik dan voor de versiering kokos voor de vacht, Smarties voor het neusje en amandelen of pijnboompitten als handjes. Prik dan met een satéprikker gaatjes bovenin de koekjes. Dan kun je ze aan de paastakken hangen. Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017