Excite

Heerlijke koekjes bakken met kinderen

Kinderen laten koken en bakken is een ideale oefening voor organisatie en verantwoordelijkheid. Daarnaast is het ook nog eens erg leuk om te doen!

Kinderen betrekken in de keuken

Samen koekjes bakken met je kinderen is een geweldige manier is om de tijd door te brengen met je kinderen, terwijl je hen waardevolle lessen meegeeft voor later. Eenvoudige koekjesrecepten bieden veel mogelijkheden voor kinderen van alle leeftijden om mee te helpen. Zo kunnen de jongere kinderen de ingrediënten wegen en mengen en de oudere kinderen het deeg uitrollen of de koekjes uitsteken met behulp van een steekvorm. Niet alleen zullen deze koekjes de smaakpapillen prikkelen, maar zullen er ook mooie herinneringen blijven die een leven lang meegaan! Hieronder volgt een eenvoudig maar lekker recept voor zandkoekjes die je samen met kinderen kunt maken.

Recept voor zandkoekjes

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 125 gram roomboter
  • 80 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • mespunt zout

Bereidingswijze

Weeg allereerst alle ingrediënten nauwkeurig af. Zeef de bloem, suiker, vanillesuiker en zout boven een kom. Snijd vervolgens de koele boter in kleine blokjes en voeg dit toe samen met een ei. Kneed nu alles totdat het een samenhangend deeg wordt. Maak van het deeg een bal (of twee). Verpak het deeg daarna in folie en leg het minstens een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrijk de bakplaat met boter en strooi er een kleine hoeveelheid bloem op. Strooi wat bloem op je werkvlak en werk de deeg nogmaals door. Vervolgens rol je het deeg uit tot drie à vier millimeter dik. Steek met een steekvorm de koekjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer tien à vijftien minuten gaar en zandkleurig.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021