Excite

De basis van een gezonde maaltijd: kip koken

Nederlanders hebben een haat-liefdeverhouding met vlees: aan de ene kant hoort het steevast bij een Hollandse maaltijd, aan de andere kant zorgt juist dat vaste stukje vlees voor die ongewenste kilo's extra. Wat doe je eraan? Zorgvuldig je vlees uitkiezen is een goede manier om niet meer aan te komen dan nodig is. En dat begint bij leren kip koken.

Waarom kip?

Waarom begint slank eten bij leren kip koken? Omdat kip een van de meest magere vleessoorten is die er bestaat. Bovendien is kip ook nog behoorlijk betaalbaar, in tegenstelling tot andere slanke vleessoorten, als extra magere rundsburgers. Maar juist bij kip is het wel heel belangrijk dat je het op een juiste manier kookt. Niet goed koken kan namelijk slecht zijn voor je gezondheid.

Gezonde kip

Kies altijd voor een gezond stukje kip, dat wil zeggen: biologische kip. Juist kippen worden in de bio-industrie op dieronterende wijze behandeld. Door die (vaak goedkope) kip te kopen, stimuleer je ook die manier van kippen fokken. Als je niet duurder uit wilt zijn, dan kun je als alternatief ook bijvoorbeeld steeds de helft gebruiken van wat in het recept aangegeven staat en de rest aanvullen met noten en champignons. Dat is nog gezonder.

Kip koken

Goede kip gekocht? Dan kun je eindelijk gaan koken. Doe de kip in een pan met water en zorg ervoor dat de kip net onder water ligt. Voeg ook een bouillonblokje toe voor extra smaak. Breng het water aan de kook en draai het gas terug. Laat de kip vervolgens tien minuten zachtjes koken. Draai daarna het gas uit en laat de kip nog tien minuten staan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020