Excite

Kenners smullen van 'biologische' McDonald's hap

  • © Getty Images
Wat bepaalt wat je proeft: de smaak of wat je ervan denkt te weten? Sacha en Cedrique namen de proef op de som. Zij togen naar de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten en lieten kenners en liefhebbers van 'echt' eten hun biologische specialiteiten proeven. Er zat alleen één 'maar' aan het verhaal: de jongens hadden hun 'biologische specialiteiten' amper een half uurtje eerder bij de McDonald's opgehaald.

Bij dit bekende fastfoodrestaurant sloegen ze flink in: salades, hamburgers, kipnuggets en tal van andere klassiekers werden besteld. Vervolgens maakten ze daar kleine, soms ook wat opmerkelijke - lees: muffins met barbecuesaus - hapjes van. Er werd gekozen voor een combinatie van zoete en hartige hapjes. Eerst werden de zoete hapjes gepresenteerd, daarna de hartige specialiteiten. En met succes, want de kenners leken niets door te hebben.

Niemand leek vraagtekens te zetten bij de kwaliteit. De beschrijvingen waren ontzettend lovend en toen gevraagd werd naar de verschillen met bijvoorbeeld snacks van McDonald's, werd zonder uitzondering aangegeven dat de smaak van deze culinaire hoogstandjes voller was. Ook werden de hapjes als 'puur' en veel lekkerder gezien en zou het verschil heel erg duidelijk te proeven zijn. De conclusie van de jongens; als je zegt dat het biologisch is, dan ís het ook biologisch.

Bekijk hier het filmpje met de reacties van de 'kenners'.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021