Excite

Leer zelf kaas maken tijdens een workshop

Zelf brood bakken, je groente verbouwen of je eigen likeur maken, we willen steeds meer zelf doen tegenwoordig. Dat geldt ook voor kaas maken. Want hoe wordt dat smakelijke goedje toch ontwikkeld? Daar hebben we meestal geen kaas van gegeten. Gelukkig kun je in verschillende delen van Nederland wel kaas leren maken tijdens een workshop. Leuk om met je gezin of vrienden te doen of tijdens een bedrijfsuitje.

Kaas maken in Het Groene Hart

Woon je in de Randstad dan is een uitstapje richting Het Groene Hart een van de opties om kaas te leren maken tijdens een workshop. Op de recreatie- en vergaderhoeve 'De Boerinn' leer je in ongeveer anderhalf uur tijd kaas maken van een professional. Bij 'De Boerinn' doorloop je het hele proces van kaasmaken en krijg je daarbij ook nog verschillende wetenswaardigheden en anekdotes te horen. Meer informatie vind je via de tab familie en kaasmaken op www.deboerin.nl.

Kaas maken in Drenthe

Biologische kaas leren maken tijdens een workshop in een historische zuivelfabriek uit 1899 kan in het Drenthse Wezup en Orvelte. Je moet dan wel met een groep gaan. De workshops worden 's middags gehouden en duren ongeveer drieënhalf uur. Na afloop krijg je een trofee in de vorm van je eigengemaakte boerenkaas mee naar huis. Eventueel kun je een lunch bij de workshop bestellen. Heb je genoeg vrienden, collega's of familieleden opgetrommeld die kaas willen leren maken? Kijk dan gauw bij www.dedrentsehoeve.nl en klik op workshop zelf kaas maken.

Kaas maken in Volendam

Ook dicht bij het IJsselmeer kun je kaas leren maken. Na koffie met koek en een introductie over kaasmaken ga je zelf aan de slag. Daarna kun je de kaasboerderij bekijken en proeven van de verschillende kaassoorten, vruchtenwijn en koekjes. Na afloop kun je thuis je eigengemaakte kaasje proeven. Wil je kaas leren maken tijdens deze workshop, surf dan naar www.eventinvolendam.nl. Via de zoektermen Volendam en Workshops kom je bij de workshop kaasmaken uit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021