Excite

Junkfood maakt depressief

Ben je depressief? Dat zou best eens te maken kunnen hebben met je eetpatroon. Uit Spaans onderzoek is namelijk gebleken dat het eten van junkfood het risico op een depressie verhoogt. De vele trans- en verzadigde vetten in de snelle hap zijn funest voor je mentale gezondheid.

Gedurende zes jaar werd het eetgedrag en de levensstijl van meer dan 12.000 vrijwilligers met een gemiddelde leeftijd van 37 jaar onderzocht. Aan het begin van het onderzoek had niemand van de deelnemers last van een depressie. Tegen het eind van de studie kampten 600 mensen met de kwaal.

De vrijwilligers die de hoogste dosis transvetten toegediend kregen ondervonden ook de meeste hinder. 'Deelnemers die veel transvetten aten liepen 48 procent meer risico op het krijgen van een depressie, in vergelijking met de mensen die de vetten niet binnen kregen,' zei onderzoeker Almudena Sanchez-Villegas van de Universiteit van Las Palmas.

Uit het onderzoek bleek ook maar weer eens dat het eten van vis en plantaardige olie een gunstig effect heeft op de mentale gezondheid. Een geluk bij een ongeluk: McDonald's heeft net aangekondigd de prijs van onder andere de Big Mac te gaan verhogen. Een goed moment om junkfood uit je dieet te schrappen dus.

Afbeelding: Flickr, gebruiker stofiska

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021