Excite

Jamie Oliver en zijn succes: kookboeken

Jamie heeft altijd al een voorliefde voor eten gehad. Een liefde die mede ontstaan is in zijn jeugd, zijn ouders hadden namelijk zelf een restaurant. Zijn interesse in eten zorgde ervoor dat Jamie op zijn zestiende met school stopte en zich ging verdiepen in het vak van de koks. Hij maakte een documentaire over het River Café en hij kreeg het aanbod voor zijn show "The naked chef". Al snel werd hij ook door een uitgeverij benaderd. Daarom zijn Jamie Oliver kookboeken nu ook bekend.

The naked chef (2008)

The naked chef is een van Jamie's nieuwere boeken en dat is ook duidelijk te zien. Het boek biedt de lekkerste recepten, maar ook andere dingen, zoals: waar vind ik mijn ingrediënten? En wat moet ik weten over mijn kookbenodigdheden? Een kookboek dat geschreven is voor iedere kok: ervaren of onervaren, jong of oud. Voor ieder zal er wel iets naar gading in staan. The naked chef is te koop bij Bol.com (€ 19,95)

Kook met Jamie (2006)

Dit kan waarschijnlijk als Jamie's meest bekend kookboek gezien worden. Kook met Jamie is een boek dat in veel huishoudens terug te vinden is. Het wordt dan ook wel eens omschreven als de kookbijbel. Er staan niet alleen heerlijke recepten in, maar ook uitgebreide informatie over producten, technieken en vaardigheden. Daarnaast zijn de recepten voorzien van stap-voor-stapfoto's. En waag het nu maar eens om een recept te laten mislukken! Kook met Jamie is te koop bij Bol.com (€ 39,95)

Jamie's reizen (2011)

Richt je je liever op gerechten uit andere Europese landen? Dan zul jij zeker een interessant gerecht vinden in Jamie's reizen. In dit kookboek vind je de beste gerechten uit zes Europese landen. Elk hoofdstuk richt zich op een andere stad of regio en natuurlijk ontbreken ook de klassieke buitenlandse gerechten niet. Altijd al willen weten hoe je Marokkaanse tajines maakt? In Jamie's reizen vind je het recept! Jamie's reizen is te koop bij Bol.com (€ 29,95)

Jamie in 30 minuten (2011)

We hebben er allemaal wel eens last van. Je wilt iets gezonds eten, maar hebt eigenlijk te weinig tijd om goed te koken. Jamie in 30 minuten brengt veel gerechten die gezond en binnen 30 minuten bereid zijn. Magnetronmaaltijden van de Albert Heijn zijn niet meer nodig. Met dit kookboek in huis zorg jij in een mum van tijd voor de lekkerste gerechten! Jamie in 30 minuten is verkrijgbaar bij Bol.com (€ 29,95)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021