Excite

De lekkerste Italiaanse recepten

De Italiaanse keuken is wereldberoemd om zijn verse pasta, pizza, risotto, tiramisu, koffie en noem maar op! Iedere streek kent haar eigen verrukkelijke specialiteiten. In dit artikel vind je drie lekkere Italiaanse recepten. Bueno!

Recept voor bruschetta

Ingrediënten

  • 4 sneetjes Italiaans witbrood
  • 4 rijpe tomaten, vruchtvlees in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handvol verse basilicum, grof gehakt
  • extra vergine olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de sneetjes brood op een rooster in het midden van de oven en laat ze 10 à 15 minuten goudgeel roosteren. Haal ze uit de oven en laat sneetjes brood afkoelen. Meng vervolgens de tomaat en basilicum samen met een kleine hoeveelheid olijfolie. Breng het op smaak met zout en versgemalen peper. Wrijf één kant van het brood in met het gepelde en doormidden gesneden knoflookteentje. Besprenkel elk sneetje brood met een klein scheutje olijfolie. Verdeel er het tomatenmengsel over.

Recept voor pesto van basilicum

Ingrediënten

  • 65 gram verse basilicum, zonder steeltjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 40 gram pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 gram Pecorino kaas, geraspt
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Was de basilicum en doe ze vervolgens in de keukenmachine samen met de kaas, knoflook en pijnboompitten. Zet de keukenmachine kort aan tot je een grove structuur hebt bereikt. Voeg vervolgens een flinke scheut olijfolie toe en meng het geheel weer. Breng de pesto op smaak met peper en zout. Heerlijk als saus bij pasta, pizza, wraps, soep of salades.

Recept voor pizza Margherita

Ingrediënten voor het deeg

  • 125 gram bloem
  • 10 gram gist
  • 1 el olijfolie
  • 70 à 80 ml lauwwarm water
  • snufje zout

Ingrediënten voor het beleg

  • 100 ml gezeefde tomaten
  • 200 gram rijpe tomaten, ontveld en in plakjes
  • 200 gram mozzarella, in plakjes
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 verse basilicumblaadjes
  • mespunt oregano
  • snufje zout
  • peper

Bereidingswijze

Maak op een schoon werkblad een bergje van bloem en zout. Maak in het midden een kuiltje en doe hierin de olijfolie, gist en het water. Kneed het deeg goed door voor een aantal minuten tot een soepel deeg. Maak er een bal van en laat dit een half uur rijzen met daarop een schone, iets wat vochtige theedoek. Maak ondertussen een verrukkelijke pizzasaus met de gezeefde tomaten, oregano en zout. Bestrooi een werkblad met bloem en leg het deeg hierop. Rol het met een deegroller uit tot een ronde pizzabodem. Bestrijk de bodem met de pizzasaus en beleg het met de plakjes tomaten, mozzarella, basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas. Breng nog op smaak met een beetje zout en peper en bak het in een voorverwarmde oven van 220°C gaar en goudbruin. Buon appetito!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017