Excite

Op z'n Italiaans leren koken

Italiaans koken, is genieten op z'n Italiaans. Italianen houden van hun voedsel en zijn dol op koken. Neem de tijd voor je eten. Kook het met liefde en je zult zien dat het allemaal beter zal smaken. Ook dit recept voor pasta met zalm en roomsaus zal heerlijk smaken, als je het op z'n Italiaans kookt.

Pasta met zalm en roomsaus

Ingredienten:

  • spaghetti (genoeg voor 2 personen)
  • 150 gram zalmfilet
  • 100 ml slagroom
  • 1 uitje
  • 1 winterwortel
  • 1/2 rode paprika
  • verse dille
  • ½ teentje knoflook
  • peper en zout
  • 

Bereidingswijze

Kook de spaghetti in voldoende water, met een beetje zout, tot hij beetgaar is.

In een warme koekenpan bak je het uitje en de knoflook in een klein beetje olijfolie goed door tot de ui iets meer is dan glazig. Schil en was de wortel en schaaf ze in sliertjes. Je kunt er ook voor kiezen om de wortel in stukjes te snijden, als je dat lekkerder vindt. Snijd je paprika in lange stroken en voeg de wortel en de paprika aan je ui en knoflook en bak alles nog eens goed door.

Snij de zalmfilet in stukken (zoals gewenst) en voeg vervolgens de dille, zalm en room aan de groenten in de koekenpan en laat het koken tot de zalm gaar is. Als je de zalm in grote stukken wilt snijden, zorg er dan voor dat je niet gaat roeren, maar probeer alles rustig om te scheppen met een lepel.

Schep de spaghetti op een bord gevolgd door de saus. Garneer met wat peterselie. Smakelijk eten!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017