Excite

Indiaas wortelsoep recept

Lekker kruidig en toch mild, dat is de Indiase keuken. Dit Indiaas wortelsoep recept is een beproefd succes. Geschikt voor zowel jonge als volwassen eters. Lekker met wat naanbrood, of als voorgerecht van een Indiase tafel.

Ingrediënten wortelsoep

Voor dit Indiase wortelsoep recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • • 500 gram winterpeen of grote wortels, in stukjes
  • • 1 grote prei
  • • 1 verse rode peper, fijngesneden
  • • 100 gram couscous
  • • 150 milliliter yoghurt, liefst volle
  • • 75 milliliter melk
  • • 2 theelepels komijnzaadjes
  • • 1 eetlepel kurkuma
  • • 2 blokjes groentebouillon, opgelost in anderhalve liter water
  • • handvol fijngehakte, verse koriander
  • • zonnebloemolie

Bereidingswijze wortelsoep

Voor deze soep heb je ongeveer 45 minuten nodig. Het recept is voldoende als voorgerecht voor vier personen.

  • • Rooster het komijnzaad tot de keuken lekker geurt. Haal de zaadjes van het vuur en zet ze even apart.
  • • Zet een grote soeppan met dikke bodem op het vuur. Bedek de bodem met zonnebloemolie en bak de prei met en rode peper licht aan. Voeg dan de groentebouillon toe en breng aan de kook. Wanneer de soep kookt kan de wortel erbij. Kook de groenten 45 minuten, of tot ze zacht zijn.
  • • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer, of gebruik een blender.
  • • Doe de soep terug in de pan en voeg de couscous, het komijnzaad en de kurkuma toe. Zet de pan terug op het vuur en kook de soep nog eens 10 minuten.
  • • Meng ondertussen de yoghurt en melk in een aparte schaal. Voeg lepel voor lepel wat hete soep toe zodat de zuivel niet gaat schriften. Wanneer het yoghurtmengsel voldoende gelijkmatig is verwarmd kan het worden toegevoegd aan de warme soep. Als de soep te veel is afgekoeld, warm hem dan nog even door.
  • • Roer vlak voor het serveren het grootste deel van de koriander door de soep. Zet voor het serveren wat gehakte koriander en een beetje yoghurt in twee schaaltjes op tafel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017