Excite

Ikea-restaurant wordt gezonder en duurzamer

  • © Getty Images
Het Ikea-restaurant, dat vooral bekend staat vanwege de voordelige ontbijtjes en de Zweedse balletjes, wordt gezonder én duurzamer. Het assortiment met eten en drinken is afgelopen week aangepast en inmiddels zijn de duurzame en gezonde opties verkrijgbaar voor iedereen. Dat heeft een aantal belangrijke gevolgen, zeker voor mensen die juist wél houden van een snelle hap.

Het woonwarenhuis heeft namelijk de verkoop van frisdrank helemaal afgezworen. Nu is er alleen nog fruitwater te koop. De softijsjes moeten concurreren met frozen yoghurt. Frozen yoghurt, een bevroren yoghurt die lijkt op ijs, bevat minder calorieën. Het aantal calorieën neemt echter vaak weer toe door de verschillende toppings die gekozen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan stukjes fruit, maar ook muesli, siroop of chocolade.

Vis- en vleesproducten die verkocht worden bij de Zweedse winkel beschikken voortaan over een duurzame MSC- en ASC-certificatie. Volgens de Country Food Specialist Ikea Nederland, Maarten Martens, vindt het bedrijf het belangrijk om op verantwoorde wijze om te gaan met mens en dier. Door op deze manier voor bepaalde voedingsmiddelen te kiezen, is de impact op het milieu laag.

Wat niet heel erg lijkt te veranderen, is de prijsstelling van het restaurant. Ikea blijft voordelige maaltijden aanbieden en daarmee waarschijnlijk tóch aantrekkelijk voor klanten. Wat zij van al die gezonde veranderingen vinden is nog niet bekend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021