Excite

Ideeën Kerstdiner 2013

Nog maar een paar dagen te gaan en dat is het kerst. Sinds de economische crisis is het weer hip om thuis lekker te eten, in plaats van een kerstdiner in een restaurant. Weet jij al wat je op tafel zet tijdens de feestdagen? Lees hier ideeën voor het kerstdiner 2013.

Vegetarisch kerstdiner

Een vegetarisch kerstdiner klinkt misschien minder luxe dan een etentje waarbij veel vlees op tafel staat, maar niets is minder waar. De afgelopen jaren heeft de vegetarische keuken zich ontwikkeld tot een waardige concurrent van bijvoorbeeld de klassieke Franse keuken. Vegetarische gerechten zijn al lang niet meer alleen voor geitenwollen-sokken types. Je kunt heerlijk variëren met salades, stofpotten met vergeten groenten en graansoorten zoals quinoa en couscous. Ook voor veganisten is er veel mogelijk, bijvoorbeeld deze bijzondere veganistische chocoladetaart.

Kerstdiner recepten van topchefs

Een heel jaar lang hebben we kunnen genieten van kookprogramma’s zoals Masterchef en The Taste. Daarom zijn kerstdiner recepten van topchefs populairder dan ooit. Je vindt ze bijvoorbeeld in kooktijdschriften, via websites van de kookprogramma’s en natuurlijk gewoon door de uitzendingen zelf terug te kijken. Stel zo samen het menu samen voor jullie kerstdiner van 2013.

Kerstdiner thema

Her kerstdiner van 2013 maak je extra leuk door er een thema aan vast te knopen. Dat wil niet zeggen dat iedereen verkleed moet komen. Het kerstdiner thema is puur gericht op het menu. Denk bijvoorbeeld aan een ‘1000 en 1 nacht’ thema met lekkernijen uit het Midden-Oosten, of een Aziatisch menu. Een kerstdiner met een Scandinavisch tintje is ook super trendy, met zalm en rendiervlees. Kleedt de tafel mooi aan in het thema en je bent van succes verzekerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021