Excite

Maak je eigen high tea

Engelsen zijn terecht dol op thee en lekkere hapjes. Iedereen die een keer in Groot-Brittannië een echte Britse high tea heeft genuttigd kan dit beamen. Toch is high tea niet helemaal de juiste benaming, want eigenlijk is het afternoon tea. De high tea is namelijk een maaltijd die de Engelsen rond zes uur nuttigen. Maar wat maakt het uit? De high tea staat inmiddels internationaal bekend als thee met heel veel lekkers.

Eindeloos variëren met high tea

Dat lekkers kan bestaan uit broodjes, cakes, koekjes, pasteitjes en soms zelfs fruit. Ga je zelf een high tea maken, dan kun je eigenlijk alle kanten uit. Je hoeft je daarbij niet aan de Engelse versie te houden, maar geef er eens een Franse slag aan. Denk bijvoorbeeld aan mini-crêpes, mini-croissants en een quiche.

Je kunt natuurlijk ook een oer-Nederlandse high tea maken met stroopwafels, gevulde koeken en poffertjes. Voor de hartige hapjes kun je mini-tosti's met komijnekaas maken. Is het warm weer? Misschien is dan een tropische verrassing als high tea een idee. Ga naar een Surinaamse of Chinese winkel en kijk in de schappen van de geïmporteerde koekjes. Natuurlijk kun je deze ook zelf bakken. Ook is Indonesische spekkoek erg lekker. Verder zijn stukjes kokos altijd goed. En een beetje rum in de thee smaakt ook tropisch.

Welke variant je ook kiest, de presentatie blijft belangrijk. Zorg daarom voor verschillende soorten thee. En leg de hapjes op een etagère. Nog leuker wordt het als je de tafel mooi dekt in de stijl van je high tea. Vergeet niet suiker en melk op tafel te zetten. Verder is een stukje kaneel of een schijfje citroen bij de thee ook erg lekker.

Liever een high tea bestellen?

Een geslaagde high tea maken, is best veel werk. Gelukkig kun je daarvoor ook naar een theesalon, restaurant en er zijn zelfs landhuizen die high teas organiseren. Als je toch chique thee gaat drinken, is het natuurlijk het leukste om dat in een stijlvolle omgeving te doen. Zorg wel dat je tijdig reserveert, want een high tea is erg populair.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021