Excite

Heerlijk knoflookbrood voor tussendoor

Een lekker hapje tussendoor of een extraatje naast de maaltijd? Dit knoflookbrood is misschien niet zo snel, maar wel erg lekker. Het brood is perfect als side-dish naast de (pasta)maaltijd of bij een soepje. Vanwege de bereidingstijd misschien het beste voor een vrije zaterdag of zondag.

Ingrediënten knoflookbrood

Dit knoflookbrood maak je vanaf nul, dus zul je moeten beginnen met deeg. Als je een broodbakmachine hebt kun je deze gebruiken om het deeg te maken. Het effect is hetzelfde, het kost jezelf alleen minder tijd. Voor het brood zonder topping heb je nodig:

  • - 400 gram witte bloem
  • - Hand geraspte cheddar- of Goudse kaas
  • - 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • - 2 eetlepels suiker
  • - 1 eetlepel boter
  • - Anderhalve theelepel zout
  • - 2 theelepels gedroogde gist
  • - 175 ml lauwwarm water
  • - Bakje cottage cheese

Bereidingswijze

Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom, en doe de natte ingrediënten bij elkaar in een andere kom. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet het water-mengsel er langzaam bij, terwijl je tussendoor kneed. Voeg eventueel extra bloem of water toe voor een goed samenhangend deeg.

Voor het gemak gebruik je een broodvorm, ingevet of bekleed met bakpapier. Leg het deeg in de broodvorm, dek af met een theedoek en zet de vorm weg tot het deeg is verdubbeld in formaat. Ondertussen verwarm je de oven voor op 190 graden. Bak het brood tot het lichtbruin van kleur is en hol klinkt als je op de onderkant klopt. Dat zal ongeveer een uur duren.

Ingrediënten topping

Nu is het tijd om de toppings klaar te zetten.

  • - 3 eetlepels boter
  • - 3 teentjes knoflook, in stukjes en even aangebakken
  • - een klein bosje vers gehakte peterselie
  • - paprikapoeder

Knoflookbrood afmaken

Snijd je brood in de lengte in twee stukken en laat het een beetje afkoelen. Meng de boter met de knoflook en besmeer het brood. Bestrooi met de peterselie en paprikapoeder. Zet het brood nog een paar minuten in de oven tot de topping goudbruin is. Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017