Excite

Hartige taart: recepten voor genot

Een krokant deeglaagje gevuld met romige groenten en kaas: dat is de welbekende hartige taart. Recepten voor hartige taart heb je in overvloed. Je kunt zelf naargelang ingrediënten toevoegen of weghalen. Dit recept combineert maar liefst vijf soorten groenten in een taart. Een waar feestje voor je mond.

Hartige taart

Ingrediënten

  • een pak bladerdeeg (10 blaadjes)
  • 500 gram spinazie of 10 blokjes spinazie a la crème
  • 400 gram bloemkool
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 7 champignons
  • 200 ml room
  • 4 eieren
  • 200 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

We beginnen door de bloemkool beetgaar te koken. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Dit is genoeg om de bloemkool te koken zonder dat deze te papperig wordt. Zorg dat je mooie grote roosjes hebt.

Beleg je ovenschaal met de bladerdeeg tot je een mooie bodem hebt. Zorg dat je de randjes van de plakjes bladerdeeg goed tegen elkaar aandrukt. Prik gaatjes de bodem met een vork en leg hier een stuk aluminiumfolie overheen. Bak je bodem voor in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius voor ongeveer 15 minuten.

Snijd nu de ui, paprika en de champignons in blokjes. Je kunt ervoor kiezen om je champignons, of zelfs ui en paprika, grof te snijden in plaats van kleine blokjes, maar dit is geheel aan jou. Bak de groenten in een klein beetje olijfolie voor ongeveer 5 minuten. Als je verse spinazie gebruikt, bak je deze mee met de champignon, paprika en ui. Zo niet, kook dan de spinazie a la crème in een apart pannetje, wederom met een beetje olijfolie, tot deze net aan de kook is gekomen. Als je spinazie is gesmolten, zet je het fornuis uit.

Meng in een kom de room met de eieren en de kaas en roer het geheel goed door. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.

Schep de groente in je ovenschaal en verdeel deze over de bodem. Verdeel nu de bloemkool over de ovenschaal. Giet nu je room-ei-kaasmengsel over de bloemkool en groente. Strooi eventueel nog wat extra kaas over je hartige taart en bak af in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius tot de taart goudbruin is.

Smakelijk eten!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017