Excite

Groenterestjes opmaken met Thaise kikkererwtensoep

Een koelkast vol met groente, maar geen idee wat je met al die restjes moet? Dit recept voor een Thaise kikkererwtensoep is een gemakkelijke en gezonde manier om van al je kliekjes af te komen. Met een basis van kikkererwten en Thaise curry is deze soep ook nog eens ontzettend lekker. Het recept is voor vier personen, maar de hoeveelheden kunnen ook gemakkelijk worden gehalveerd.

Verschillende soorten groente

Voor de Thaise kikkererwtensoep heb je ongeveer 400 gram groenten nodig. Hierbij kun je denken aan prei en paprika. Ook koolsoorten, courgette, aubergine (eventueel geroosterd) en wortel passen perfect bij de licht pittige smaak van de soep. Door te variëren met verschillende groenten stel je op den duur de lekkerste combinatie samen.

Overige ingrediënten

Behalve zo'n 400 gram gemengde, gesneden groente heb je nodig:

  • 2 blikken kikkererwten (van 400 gram) of gelijk gewicht gewelde kikkererwten
  • 4 deciliter kokosmelk (1 blik)
  • 3 deciliter groentebouillon
  • 2 eetlepels Thaise rode currypasta (te koop in pot of zakje)

Bereidingswijze

Snijd de groenten in stukjes. Druppel wat olijfolie in een wok of soeppan en fruit de groenten op laag vuur. Voeg na een paar minuten de currypasta toe en bak deze twee minuten mee. Zo garen de specerijen en komen alle smaken en geuren los. Laat de kikkererwten ondertussen uitlekken. Schep de erwten door de groente en voeg de kokosmelk en de groentebouillon toe aan het mengsel. Breng de soep aan de kook en laat vijf minuten zachtjes koken. Blend met een staafmixer de groente zo klein als je wilt. Je kunt ook de helft van de soep pureren en de andere helft er later weer bijvoegen; zo krijg je een mooie consistentie. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer met stokbrood voor een lekkere bite. Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017