Excite

Is groene thee gezond?

Veel mensen zeggen dat groene thee erg goed voor je is. Maar hoe zit dat precies en is groene thee echt zo gezond? Wij zochten het voor je uit!

Antioxidanten

Groene thee zit vol antioxidanten die een duidelijk positieve werking hebben. Volgens diverse onderzoeken kan groene thee bijvoorbeeld je cholesterol verlagen en de kans op hart- en vaatziektes verkleinen. Voorts kan groene thee ook goede manier zijn om extra gewicht kwijt te raken.

Cafeïne

Waar je wel rekening mee moet houden is de cafeïne in groene thee. Deze is doorgaans minder gezond en kan voor slaapproblemen zorgen. Het is dan ook aan te raden om niet meer dan vier koppen groene thee per dag te drinken. Er zijn ook enkele theesoorten waar geen cafeïne inzit. Dit staat dan altijd op de verpakking vermeld.

Losse thee of in een zakje?

Het maakt weinig uit of je de thee los drinkt (en met een zeefje of thee-ei zeeft) of uit een zakje. Uiteraard is de smaak van verse groene thee veel intenser. Maar op vlak van positief werkzame stoffen, gelden dezelfde regels voor alle soorten groene thee.

Groene thee vies?

Lang niet iedereen houdt van de smaak van groene thee. In veel gevallen kan het een kwestie van wennen zijn: hoe vaker je groene thee drinkt, hoe lekkerder het wordt. Mocht je het toch niet echt lekker vinden, dan kun je ook voor groene thee variaties kiezen. Denk bijvoorbeeld aan groene thee met citroen, cranberry of mint. Pickwick heeft een doosje met vier verschillende groene thee varianten. Deze kun je dus makkelijk uitproberen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020