Excite

De lekkerste gourmet recepten

Gourmetten is een gezellige activiteit, waarbij een groep mensen aan tafel in kleine pannetjes steeds een eigen gerecht bereiden. Hieronder volgen de lekkerste gourmet recepten die je gemakkelijk zelf kunt maken!

Mini pizza's

Ingrediënten

  • tomatensaus
  • geraspte kaas of plakjes mozzarella
  • champignons
  • italiaanse kruiden
  • sjalotjes
  • tonijn uit blik
  • casinobrood

Bereidingswijze

Snijd als eerste het casinobrood in vierkantjes die hetzelfde formaat hebben als het pannetje. Snijd vervolgens de sjalotjes en champignons in plakjes. Besmeer het casinobrood met de tomatensaus en beleg het met de champignons en sjalotjes. Verdeel daarna de tonijn over de mini pizza. Bestrooi het nog met wat Italiaanse kruiden, geraspte kaas en/of plakjes mozzarella. Bak de mini pizza's enkele minuten totdat de kaas is gesmolten.

Gevulde champignons met pesto

Ingrediënten

  • 10 middelgrote champignons
  • 6 á 7 zongedroogde tomaten in olie
  • 1 eetlepel broodkruim
  • 4 eetlepels pesto
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bereidingswijze

Maak de champignons schoon en snijd van elk champignon de stengel af, zodat je alleen het kapje overhoudt. Snijd de steeltjes samen met twee champignonhoedjes fijn. Hak vervolgens de uitgelekte zongedroogde tomaten fijn en stop dit in een kom met de gehakte champignons, pesto, broodkruim, zout en peper. Vul de champignons met het mengsel. Bestrooi ze daarna met de de geraspte Parmezaanse kaas en grill ze lekker in het pannetje onderin.

Gepaneerde aubergines met mozzarella

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 150 gram mozzarella
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • bloem
  • olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in plakjes en kruid de aubergine met wat zout. Bak ze in olijfolie en laat ze eventjes uitlekken op een keukenpapier. Leg op elke plak aubergine een schijfje mozzarella en vouw de aubergine dicht. Schenk in drie diepe kommen wat bloem, losgeklopte eieren en het paneermeel. Haal de aubergines eerst door de bloem, ei en vervolgens het paneermeel. Leg de aubergines tijdelijk afgedekt in de koelkast totdat je gaat gourmetten. Bak ze daarna in ruim olijfolie totdat ze gaar zijn.

Rösti

Ingrediënten

  • 4 aardappelen
  • zout
  • peterselie
  • boter
  • olijfolie

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en rasp ze grof. Meng het aardappelschaafsel met wat zout en gehakte peterselie. Je kunt nog andere ingrediënten toevoegen, zoals peper, gehakte paprika of bieslook. Verhit in het gourmetpannetje een beetje boter en olijfolie. Schep een lepel rösti in de pan en druk de bergjes plat. Bak ze in enkele minuten op beide zijden bruin.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017