Excite

Goedkope smoothie recepten

Smoothies zijn lekker en gezond, maar vaak gaan er allerlei verse producten in die lastig te verkrijgen zijn, of die simpelweg veel geld kosten. Met deze goedkope smoothie recepten maak je eenvoudig crisisproof sapjes. En erg handig: de meeste vruchten komen zo uit de diepvries. Zelf invriezen kan natuurlijk ook. Kijk voor de minder gangbare vruchten eens op de markt: vaak liggen de prijzen van vers fruit hier lager dan in de supermarkt. Overigens zijn de recepten hieronder vaak genoeg voor twee of meer smoothies.

Passievrucht ananas smoothie

Voor een goede stoelgang en sterke botten blend je 120 milliliter passievruchtpulp met een dubbele hoeveelheid ananasblokjes en een kopje ijsblokjes. Deze passievrucht ananas smoothie zorgt ook voor een goed herstel van cellen, bijvoorbeeld na het sporten of na een dag op het strand.

Mango kokos smoothie

Een echte tropische opkikker krijg je van deze mango kokos smoothie. Deze smoothie zorgt voor een gezond hart en geeft verlichting bij een droge keel. Blend het vruchtvlees van een mango, een bevroren banaan, 125 milliliter kokosmelk, 125 milliliter gewone (magere) melk en eventueel een paar druppeltjes rum-extract. Smoothie recepten als deze zijn fantastisch om restjes kokosmelk op te maken.

Romige sinaasappel smoothie

Deze romige sinaasappel smoothie zorgt voor een gezonde huid en is een echte vitaminebom. Voor de smoothie blend je 250 milliliter melk, 250 milliliter ijswater, ongeveer 175 milliliter bevroren sinaasappelsap zonder vruchtvlees (bijvoorbeeld een ingevroren pakje sap), een druppeltje vanille-extract.

Cantaloupe meloen banaan smoothie

Heb je cantaloupe meloen over? Deze goedkope smoothie helpt je bloeddruk op niveau te houden en ondersteunt je immuunsysteem. Je hebt nodig: een (bevroren) banaan in stukjes, ongeveer een kwart cantaloupe meloen in stukjes, 125 milliliter magere yoghurt, twee eetlepels melkpoeder, anderhalve eetlepel (bevroren) sinaasappelsap, twee eetlepels honing, een paar druppeltjes vanille-extract.

Kiwi honingmeloen smoothie

Kiwi’s zijn echte vitaminebommetjes en honingmeloen is één van de goedkoopste meloensoorten in de supermarkt. De perfecte combinatie dus in deze kiwi en honingmeloen smoothie. Blend een kwart meloen in blokjes samen met een kleine zure appel in blokjes, een kiwi, eventueel twee eetlepels suiker, een eetlepel citroensap en een kopje ijsblokjes.

Frambozen smoothie

Heb je een frambozenstruik of kun je aan goede diepvriesframbozen komen, dan is deze frambozen smoothie een echte traktatie onder de goedkope smoothie recepten. Blend een 250 milliliter sinaasappelsap met een kopje frambozen en een 125 milliliter magere yoghurt. Voeg nog een kopje ijsblokjes toe voor wat extra body.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020