This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Review our cookies information for more details.

Gezonde pastasalade met weinig vet

Schiet het nog niet echt op met de goede voornemens? Met deze gezonde pastasalade met erwtjes, parmaham en ricotta zet je in twintig minuten een heerlijke maaltijd op tafel. Met olijfjes en rucola geef je de pastasalade een echte Italiaanse touch. De salade bevat bovendien maar weinig vet en zit vol gezonde producten. De pastasalade is ook perfect om mee te nemen naar een etentje, of gewoon in je lunchbox naar je werk.

Ingrediënten pastasalade

Voor vier personen heb je nodig:

  • 400 gram pasta, bijvoorbeeld penne of strikjespasta
  • 225 diepvriesdoperwten
  • sap van een citroen en de citroenrasp van de halve citroen
  • 150 gram parmaham in reepjes
  • 75 gram rucola
  • bakje ricotta (250 gram) in brokjes getrokken
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout en (zwarte) peper

Bereidingswijze pastasalade

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente in licht gezouten water. Voeg de diepvrieserwten toe op zo’n vijf minuten voor het einde van de kooktijd. Giet de pasta en de doperwten af en spoel ze met koud water. Laat de pasta goed uitlekken en schep het in een schaal. Maak nu de dressing van zes eetlepels olijfolie, het sap van de citroen, de citroenrasp en het uitgeperste teentje knoflook. Breng de dressing op smaak met zout en peper en schep het door de pasta en de doperwtjes. Meng de parmaham en de rucola door de pasta en schep de ricotta er voorzichtig doorheen. Strooi de olijven voor het serveren als finishing touch over deze gezonde pastasalade. Serveer de vetarme salade op kamertemperatuur.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2014