Excite

Wat is gezond fastfood?

In drukke tijden grijpen we snel naar een snelle hap, zoals fastfood. Denk aan kant-en-klare pizza's, hamburgers, kroketten, frikadellen, patat en noem maar op. Al die onnodige vetten heeft ons lichaam niet nodig, aangezien ze ons lijf niet optimaal ondersteunen met bouwstoffen. Gelukkig bestaat er ook gezond fastfood, waardoor we toch een gezonde snelle hap kunnen nemen.

Salades

Salades zijn licht, gezond, lekker en vullend. Ze kunnen het hele jaar door gegeten worden en zijn een onderdeel van een gezonde voeding. Tegenwoordig zijn er in veel eetgelegenheden verse en gezonde salades te koop. Meestal wordt de eventuele dressing er apart bijgeleverd, zodat je zelf kunt bepalen of en hoeveel je het er in verwerkt.

Broodjes en sandwiches

Tegenwoordig zijn er veel broodjeszaken, zoals Subway, Boterham Express en Bagels & Beans waar je een vers broodje kunt kopen. Let echter wel op wat je belegt in je broodje of sandwich. Gezonde alternatieven zijn gesneden groente, cottage cheese, vis, magere vleeswaren of magere kaas.

Sushi

Sushi is gezond, omdat het vetarm is en en veel voedingstoffen bevat. Sushi is gemaakt op basis van vis, groenten en rijst. Als je voor echt gezond wilt gaan kan je een vegetarische versie nemen. Sushi is verkrijgbaar in Japanse toko's, supermarkten en treinstations. Lekker en gezond fastfood!

Soep

Soep is over het algemeen gezond om te eten, maar neemt ook wat tijd in beslag om te maken. Er zijn wel een aantal manieren om toch in een korte tijd een soepje klaar te maken. Denk bij voorbeeld aan een snelle tomaten-groentesoep. Eerst wordt een blikje gepelde tomaten gepureerd en in een pan gedaan. Vervolgens wordt er een zakje soepgroenten, kruiden, zout en peper toegevoegd. Daarna staat het tien minuten zachtjes te pruttelen en wordt het geserveerd in soepkommen. Heerlijk en gezond!

Gezond is ook lekker

Gezond fastfood is heerlijk, zorg ervoor dat je de ongezonde varianten niet meer te vaak eet. Probeer geen vettige pizza's, hamburgers, frieten, vleesbommen meer te kopen en laat ze voortaan links liggen. Er zijn heel veel gerechten die snel en makkelijk te bereiden zijn en die ook nog best goedkoop en gezond zijn! Dus waarom nog ongezond eten?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021