Excite

Gevulde eieren maken

Al jarenlang zijn gevulde eieren vaste prik op elk feestje of partijtje. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke gevulde eieren succesrecept. In dit artikel lees je een aantal suggesties om indruk te maken met je gevulde eitjes. Met Pasen, verjaardagen of Kerstmis, geen feestje gaat meer voorbij zonder een gevuld ei.

Hoe kook je een ei?

Wat je altijd nodig hebt voor gevulde eitjes is natuurlijk een grote hoeveelheid hardgekookte eieren. Als je normaal zachte eieren eet, moet je ze nu echt door laten koken. Hoe harder het eiwit, hoe makkelijker het is om de eieren te vullen. Doe de eieren in een pan en breng het water aan de kook. Voor hardgekookte eieren moet je rekenen op zo'n 7 minuten in kokend water. De tijd gaat pas in als het water kookt. Als je de eieren pas in het water doet als het kookt, moet je ze 10 minuten koken. Haal ze na de kooktijd uit het water en spoel ze meteen af met ijskoud water. Zo koelen de eieren meteen af en kun je de schil makkelijker verwijderen.

Eieren vullen: hoe gaat dat?

Pel de schil voorzichtig van de eieren af. Het is belangrijk dat het eiwit heel blijft. Snijd vervolgens het ei in de lengte doormidden en wip de dooier uit het eitje. Leg de eiwitten nu op een bord aan de kant. Het eigeel gebruik je voor de vullingen, doe deze dus allemaal samen in een schaal.

Klassieke vulling voor eieren

De smaak van eieren gaat goed met zachte tuinkruiden. Daaronder vallen bijvoorbeeld bieslook en peterselie. Combineer dit met knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, mayonaise, ketchup mosterd en een fijngehakte sjalotje. Prak de eigelen goed door elkaar met de ingrediënten zodat het een glad mengsel wordt. Met een spuitzak kun je de gevulde eieren netjes volspuiten.

Bijzondere eivullingen

Behalve de klassieke combinatie van ei met tuinkruiden, kun je het eigeel ook mengen met avocado, koriander, lente-ui en jalapeño. Breng deze Mexicaanse gevulde eieren op smaak met limoensap, zout, hete pepersaus, worcestersaus en mosterd. Eieren met spek zijn een goede combinatie. Bak daarvoor bacon in een pan tot het knapperig is en snijdt het in kleine stukjes. Vermeng dit met eigeel, mayonaise, ui, balsamicoazijn en eventueel wat geraspte kaas. Voeg zout, suiker en peper toe voor smaak en garneer met peterselie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021