Excite

Fruit traktatie voor de jarige op school

Regel een fruit traktatie voor op school wanneer je kind jarig is. Dit wordt vaak erg gewaardeerd en je kunt zelfs heel creatief met fruit zijn. Er zijn allerlei leuke ideeën voor traktaties op school.

Banaan met rokje

Een leuke traktatie is bijvoorbeeld een banaan met een rokje. Dit rokje kun je zelf maken van bijvoorbeeld crêpepapier. Als je verschillende kleuren gebruikt kunnen alle kinderen een ander kleurtje krijgen. Met een zwarte stift kun je een gezichtje op de banaan tekenen. Een leuke en lekkere traktatie om te geven.

Appel of mandarijn als Chinees

Pak een drop- of aardbeienveter en maak er een vlecht van. Deze kun je met een satéprikker om een mandarijn of appel prikken als staart. Maak van papier vervolgens een hoedje dat je rondom de appel of de mandarijn plakt. Je kunt vervolgens een stift of twee kruidnagels gebruiken voor de ogen. Je hebt nu een appel of mandarijn die eruit ziet als een Chinees.

Wees creatief

Vooral belangrijk is om creatief te zijn. De kinderen hebben dan echt iets om over te praten. Wanneer je alleen een appel of banaan geeft is de kans daarbij groot dat er al snel commentaar komt, want het is immers geen snoep of chips. Door het fruit op een leuke manier te gebruiken zullen de kinderen ook veel enthousiaster zijn en eten ze sneller het fruit.

Gezond

Fruit is, zoals we allemaal wel weten, gezond. Het is dus een heel goed idee om fruit als traktatie op school te geven. Kinderen krijgen doorgaans al veel te veel suikers en vetten binnen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021