Excite

De lekkerste Franse recepten

De Franse keuken is uitgegroeid tot één van de meest beroemde keukens ter wereld. Het is ook geen wonder aangezien de Franse keuken heerlijke gerechten heeft zoals Pot au Feu, Ratatouille, Tarte Tatin, Croissant en nog veel meer! Hieronder volgen twee heerlijke Franse recepten die gegarandeerd zorgen voor blije gezichten aan tafel.

Salade Niçoise

Ingrediënten

  • 450 gram krieltjes
  • 400 gram haricots verts
  • 4 stukken tonijnfilet
  • 3 tomaten
  • 3 gekookte eieren
  • 4 el zwarte olijven, zonder pit
  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Bestrooi elke tonijnfilet met een beetje peper. Kook de haricots verts en krieltjes beetgaar. Snijd ondertussen de tomaten, zwarte olijven en gekookte eieren. Laat vervolgens de haricots verts schrikken onder stromend koud water en uitlekken. Bestrijk de tonijn met olie en grill ze voor circa 2 minuten per kant in een grillpan. Meng daarna olie en azijn door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng nu de gare krieltjes, haricots verts, tomaten en sprenkel er de dressing over. Verdeel de salade over vier borden en garneer met stukjes ei en olijven. Leg op elke bord een stuk gegrilde tonijn en breng nog wat op smaak met versgemalen peper en zout.

Crème brûlée

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • Een beker slagroom (250 ml)
  • 5 eidooiers
  • 150 gram suiker
  • een vanillestokje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 125 °C. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Breng in een steelpan de melk aan de kook met het vanillestokje en laat het op laag vuur voor tien minuten trekken. Verwijder vervolgens het vanillestokje en zet het vuur uit. Klop in een kom de eidooiers met 75 gram suiker tot een bleke, romige crème. Schenk vervolgens de melk en slagroom roerend toe. Verdeel dit mengsel over vier á vijf ingevette crème brûlée-schaaltjes. Zet de schaaltjes voorzichtig op het rooster in de oven en laat de crème brûlée in ca. een uurtje gaar worden en helemaal stollen. Laat ze vervolgens op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven in de koelkast voor enkele uren. Haal de crèmes uit de koelkast en bestrooi ze lichtjes met de rest van de suiker. Zet een crème brûlée-brander aan en laat de suiker gelijkmatig en goudbruin karamelliseren. Serveer de crème brûlée direct.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017