Excite

Deze kruiden kweek je zelf

De voordelen van het gebruik van kruiden in de keuken gaat verder dan de smaak en geur van maaltijden die we klaarmaken. Ze zijn ook uitstekende bronnen van vitaminen en mineralen die we nodig hebben voor een gezond lijf.

Foto: Wikimedia Commons

Kruiden kun je gewoon in de achtertuin of op je balkon kweken. Je hebt dan altijd wat voorraad voor in de keuken. Experts zeggen dat kruiden hun mineralen verliezen in de eerste 10 minuten na de oogst. Het is dus slim om ze zelf te kweken en altijd verse ingrediënten te hebben voor je maaltijden. Deze kruiden moet je zeker hebben!

Foto: Wikimedia Commons

Basilicum is één van de makkelijkste kruiden om zelf te kweken. Het smaakt heerlijk in de salade, soepen en vleesgerechten. Bovendien heeft het ontstekingsremmende eigenschappen.

Foto: Wikimedia Commons

Wie gebruikt er nu geen peterselie in de keuken? Het is vooral populair als garnering, maar bevat ook veel voedingsstoffen. Denk bijvoorbeeld aan vitamine A, C en K.

Foto: Wikimedia Commons

Munt is lekker in drankjes en sauzen. Het is ook goed voor een frisse adem, tegen misselijkheid, verstopt gevoel en ademproblemen.

Foto: Wikimedia Commons

Salie heeft antiseptische en anti-oxiderende eigenschappen. Gebruik dit kruid voor gerechten met lam en vis.

Foto: Wikimedia Commons

Rozemarijn zou effectief zijn tegen kankercellen en de geur kan je geheugen zelfs verbeteren. Dit kruid geeft smaak aan aardappels en vleesgerechten.

Foto: Wikimedia Commons

Tijm is een geweldig ingrediënt voor veel maaltijden. Denk aan pasta's, soepen en salades. Het helpt tegen bronchitis en heeft zelfs antiseptische eigenschappen.

Foto: Wikimedia Commons

Koriander is een goede bron van vezels en ijzer. Gebruik dit kruid om curry-gerechten smaak te geven. Ook is het lekker in soepen en salades.

Foto: Wikimedia Commons

Bieslook is lekker en kan gebruikt worden voor verschillende maaltijden. Ook verlagen ze d ekans op bepaalde soorten kanker.

Foto: Wikimedia Commons

Ook dille mag niet ontbreken in je keuken. Naast het culinaire gebruik is het ook geweldig als anti-oxidant.

Foto: Wikimedia Commons

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018