Excite

Feiten over koffie consumptie

Koffie is populair

Koffie is een immens populair drankje. Zowel in Nederland als daarbuiten wordt dagelijks liters koffie weggedronken. In dit artikel lees je de leukste feiten over de koffie consumptie in Nederland en in het buitenland.

Koffie in Nederland

Koffie is in Nederland niet weg te denken. In ons kikkerlandje drinkt maar liefst 80 procent van de inwoners dagelijks een vers bakje koffie. Gemiddeld worden er drie kopjes per persoon gedronken, wat neerkomt op ongeveer een halve liter per persoon per dag. Het grootste deel van de koffie wordt thuis gezet; zo’n 70 procent. Dat bleek vorig jaar uit cijfers van de Koninklijke Vereniging voor Koffie en Thee. Wat betreft koffie zijn we dus echte gewoontedieren, die de voorkeur geven aan ons eigen recept.

Koffie in Amerika

Amerika staat in Europa niet bekend als een echt koffieland. Toch is koffie ook in Amerika enorm populair. Uit onderzoek is gebleken dat 54 procent van de volwassen Amerikanen dagelijks een kopje koffie drinkt. Een meerderheid daarvan, namelijk 68 procent, drinkt hun eerste kopje koffie binnen een uur nadat ze wakker worden. Zo kunnen ze beter functioneren op hun werk, althans de mannen. Vrouwen drinken vooral koffie om te ontspannen. Overigens drinkt maar 35 procent van de Amerikanen hun koffie het liefst zwart. De rest wil graag suiker, melk of room in hun bakje pleur.

Koffie en persoonlijkheid

De manier waarop je je koffie drinkt zegt volgens sommigen iets over je persoonlijkheid. De website Twentytwowords.com maakte een overzicht van alle koffiesoorten op basis van espresso en linkte zo koffie aan persoonlijkheid.

Drink je het liefst een latte? Dan kun je moeilijk beslissingen nemen en ga je graag voor de veilige optie. Een cappuccino staat voor een gezellig karakter, maar een beetje vergeetachtig. Zijn frappuccino’s je favoriet? Dan ben je altijd vrolijk en opgewekt. Een frappuccino laat ook zien dat je eigenlijk niet zo van koffie houdt, maar gewoon van ijs. Een espresso daarentegen is een teken dat je echt geniet van de smaak van koffie. Niet voor niets staat een espresso dan ook voor een vriendelijk en toegankelijk karakter. Bekijk hier nog meer grappige feiten over koffie consumptie en persoonlijkheid.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020