Excite

Snelle trek? Ga voor gezond fastfood

Het snelste voedsel ter wereld is lang niet zo ongezond als we vaak denken. Fastfood wordt steeds internationaler, waardoor de tijden dat we nog een balletje mayo uit de muur haalden al lang verleden tijd kunnen zijn. Laat de frituur achterwege en waag je bij snelle trek eens aan het nieuwe fastfood.

Fastfood ongezond?

Fastfood heeft de naam ongezond te zijn. Dat komt omdat we gewend zijn aan het idee dat lang in de keuken staan enkel een gezond resultaat kan opleveren. Gelukkig zijn tijden veranderd. Fastfood staat voor voeding dat snel gemaakt en geserveerd kan worden. Het voedsel wordt vaak zo verpakt, dat eters het makkelijk kunnen meenemen. Hoewel de tijdsbesparing in de bereiding van het eten vaak schuilt in een goede voorbereiding, heeft fastfood nog steeds de naam een vette hap te zijn. Tegenwoordig verschijnen echter steeds meer gezonde vormen van fastfood. Denk aan salade bars, noodles, soep en sushi. Allemaal makkelijk en snel te bereiden en ideaal als je op zoek bent naar een snelle betaalbare maaltijd. Zelfs van oorsprong ongezonde maaltijdverstrekkers zoals McDonald's en Burger King bieden steeds vaker een gezond alternatief aan zoals fruit en maaltijdsalades in plaats van burgers en ijs.

Geschiedenis van fastfood

Hoewel de term fastfood pas werd geïntroduceerd in1951, waren de Romeinen al weg van de snelle hap die ze haalden bij kioskjes vaak onder hun eigen huis. Ook in de middeleeuwen at men fastfood, simpelweg omdat mensen lange dagen buitenshuis werkten. Afhankelijk van de locatie van de eettentjes bestond de snelle maaltijd uit vis, aardappels, pannenkoekjes en kleine gevulde hartige taartjes. Simpel maar voedzaam eten waar men nog de hele dag op vooruit kon.

Fastfood wordt conveniece food

Door de jaren heen is fastfood in de westerse wereld geëvolueerd tot voedsel voor het gemak. We hoeven niet per se een vers bereide maaltijd; het moet vooral makkelijk zijn. Daaronder vallen bijvoorbeeld de magnetronmaaltijden, maar ook voorverpakte broodjes en voedsel dat ‘onderweg’ gegeten kan worden. Op vakantie buiten Europa kunnen we veelal nog wel genieten van het echte straatvoedsel dat fastfood heet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021